Za zakup prostorija više od 27 miliona KM

Institucije na nivou BiH lani su za zakup prostorija potrošile više od 27 miliona KM, a među njima najviše sredstava za ove namjene izdvojilo je Ministarstvo odbrane BiH, i to 8,32 miliona KM.
Prema izvještaju o izvršenju budžeta za 2012. godinu, ministarstva, agencije, direkcije, instituti, kancelarije, odbori, komisije i uprave na nivou BiH za zakup prostorija potrošile su ukupno 27.072.019 KM.

Poslije odbrane na koju odlazi trećina ukupnog budžeta BiH, smještaj u zakupljenim kancelarijama najviše je platilo Ministarstvo inostranih poslova BiH, i to 5,36 miliona, dok je treća po ovim troškovima Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka sa 2,17 miliona KM, piše “Glas Srpske”.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH lani je za ove namjene potrošila 1,51 milion, a Direkcija za civilno vazduhoplovstvo 865.825 KM, dok je neznatno manji trošak od 856.235 KM imala Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/.

Više od pola miliona na ovoj budžetskoj poziciji potrošile su Granična policija BiH 614.193 i Obavještajno-bezbjednosna agencija 548.364 KM.

Član Komisije za finansije i budžet Doma naroda parlamenta BiH Krunoslav Vrdoljak rekao je da se treba preispitati potreba postojanja mnogobrojnih različitih institucija na nivou BiH.

“Ima institucija koje su naprosto užas u onome što rade. Jednostavno nema efekta njihovog postojanja”, istakao je Vrdoljak i kao primjer naveo agencije koje treba da provjeravaju podatke u vezi sa visokoškolskim ustanovama.

SRNA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close