Vareš Classic Festival: Već treći put u rudarskom gradu

Od 20. do 27. rujna Vareš će po treći put biti domaćin niza vrhunskih kulturnih događaja konceptualno uvezanih u mlad, ali vrlo značajan međunarodni festival kamerne muzike, Vareš Classic Festival. Tri kamerne koncertne večeri, kao i majstorske radionice, te koncerti učenika i studenata muzike bit će fokusom ovogodišnjeg festivalskog izdanja.

Koncertom “Tango i fandango” festival će svečano biti otvoren 21. rujna u Staroj crkvi, a u istom će ambijentu vareška publika 23. rujna imati priliku slušati i zanimljiv koncert pod nazivom “Forgotten, Classic, New…?”.

Središnja festivalska večer – Miholjski koncert pod nazivom “Glazba za početak i kraj vremena” rezerviran za 26. rujna i Župnu crkvu sv. Mihovila – bit će u znaku čuvenog “Kvarteta za kraj vremena” Oliviera Messiaena koji će izvesti Andrea Nikolić (violina), Sylvester Perschler (klarinet), Bas Jongen (violončelo) i Domagoj Gušćić (klavir), te izbora tradicionalnih pjesama Balkana koje će izvesti ženski vokalni ansambl Corona.

Edukativni program ovogodišnjeg VaClaF-a obilježit će niz majstorskih radionica koje će voditi istaknuti europski muzičari Andrej Bielow (violina), Krešimir Petar Pustički (viola), Bas Jongen (violončelo), Sylvester Perschler (klarinet), Jure Cerkovnik (gitara) i Borut Zagoranski (harmonika) koji će se također solistički i u ansamblima predstaviti na festivalskim koncertima. Polaznici majstorskih radionica, zajedno sa učenicima Muzičke škole Vareš imat će priliku nastupiti na tri koncerta i matineje, te prisustvovati zanimljivom koncertnom predavanju “Kvartet +”, što je ujedno i tema ovogodišnjeg festivala.
Svi festivalski sadržaji publici su ponuđeni potpuno besplatno. Za više informacija o festivalskom programu i sudionicima posjetite Facebook stranicu Vareš Classic Festival 

Organizatori VaClaF-a su Udruga prijatelja glazbe “Emil Milo Cipra” Vareš, Petar Jelić – predsjednik, Andrea Nikolić, umjetnička rukovoditeljica VaClaF-a, te Župni ured Vareš.

(Press VaClaF)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close