Mujo Selimović: Avaz laže najbolje

– Nemam uopće dileme: napadi na Klas neće prestati i već odavno je jedino pitanje koje je sljedeće oružje za kojim će Fahrudin Radončić posegnuti u agresiji na moju porodicu, na firme unutar Grupacije, na radnike i radna mjesta, kaže Mujo Selimović, generalni direktor Grupacije MIMS. – Nažalost, Radončić u svojim napadima koristi mehanizme sistema, koje zloupotrebljava, koristi pritiske i, naravno, obilato koristi Avaz koji već godinama ustrajno plasira laži. Posljednji napadi usmjereni su direktno na Klas, kolektiv sa više od 900 uposlenika i gotovo je fascinantan način na koji ministar sigurnosti atakuje na ovu firmu, a njegove kolege, političari, ministri, nekakvi predstavnici sistema šute i čekaju hoće li on uspjeti u svojim nakanama da Klas baci na koljena, da Sarajevo ostavi bez hljeba, da radnici ostanu bez posla. Moram priznati da sam dirnut spremnošću radnika da se zajedno s nama, s menadžmentom kompanija brane i bore za svoja prava, ali sam isto toliko zatečen šutnjom institucija koje privatni rat.

Fahrudina Radončića protiv domaće privrede posmatraju s balkona. Već odavno ne gajim iluziju da ovo društvo ima snage da zaštiti pojedince, ako sam ih imao, razbijene su poslije jedne slične kampanje koja je okončana brutalnim napadom na kuću moga oca, ali me iznenađuje potpuna neosjetljivost spram zaista ovo malo privrede koja odolijeva ovakvoj recesiji i još treba da odolijeva nerazumnim politički i lično motiviranim hajkama osoba koje samo u ovako konstituisanim bh. relacijama i mogu dočepati se fotelja u vlasti. I još biti ministar sigurnosti jedne zemlje.

Selimović je krajnje konkretan: od kraja prošle sedmice je na putu, izvan Bosne i Hercegovine, a nikako u Tarčinu, kako to u svojoj prljavoj kampanji tvrdi Dnevni avaz. Ministar i njegova supruga uz tužbu će dobiti i relevantne dokaze, koje Radončić može iskoristiti i da provjeri svoje sigurnosne službe, čiji je rad više no upitan ako ne znaju ni kada je ko u BiH.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close