Vispak: Uskoro na tržištu Tiru Liru čokoladno jaje i Stampi krem blok

Domaća prehrambena industrija Vispak d.d. nabavkom dodatne pogonske opreme proširila je svoj proizvodni portfolio sa dodatnim proizvodima kao što su čokoladna jaja, krem table i nove linije za čokoladu.

Nova tehnologija uspješno je instalirana u Visokom i puštena u pogon, a već iduće sedmice na tržištu će se pojaviti čokoladno jaje ‘Tiru – Liru iznenađenje’ i ‘Stampi krem blok’. Tiru – Liru iznenađenje i Stampi krem blok su nedostajali kao domaći proizvodi na domaćem tržištu i zapravo su inovacija u okviru proizvodnog portfolia Vispaka.

‘Postigli smo visoke standarde kvaliteta novih proizvoda. Stampi je osamdesetih i devedesetih godina bio jedan od najpopularnijih brandova čokolade i mi ovom inovacijom želimo ostvariti njegov povratak na tržišta. A, igračke za Tiru – Liru iznenađenje smo osigurali od italijanskog dobavljača koji taj posao uspješno radi za najveće svjetske proizvođače čokoladnih jaja’, riječi su direktora Vispaka Rusmira Hrvića.

Od iduće sedmice na tržište će biti plasirani Stampi blok 80 gr. i malo Tiru – Liru čokoladno jaje. Osim toga, u planu je razvoj ova dva branda sa proizvodima Stampi blok 40 gr., Stampi krem 400 gr. i Stampi krem 750 gr., zatim Tiru Liru veliko čokoladno jaje, Tiru – Liru lješnik 80 gr., Tiru – Liru keks 80 gr., Tiru – Liru kornet iznenađenje i Tiru – Liru snack.

(Namirnice.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close