Tunel Vijenac: Radnici Hidrogradnje spriječili ulazak Entee

Radnici sarajevske Hidrogradnje spriječili su juče u 10 sati ulazak radnika i mašina kompanije Entea, koju je lider konzorcija pokušao uvesti umjesto njih na probijasnju desne cijevi sa sjeverne strane tunela Vijenac.
Prema riječima Bakira Arslanagića, tehničkog direktora Hidrogradnje, rukovodstvo ove firme neće dozvoliti unošenje bilo kakve opreme koji ne koristi Hidrogradnja u desnu tunelsku cijev sa sjeverne strane tunela, niti ulazak bilo čijih drugih radnika.
– Hidrogradnja izvršava sve aktivnosti po planu. Angažovali smo i dodatne mašine sa našeg kamenoloma Hadžići, bušilice, kamione, ljude, sve što treba i sigurni smo da ćemos ve izvršiti u planiranom roku. Nije nam potrebna nikakva pomoć. Možemo ovo odraditi i hoćemo, kazao je Arslanagić, piše Oslobođenje.
Radnici Hidrogradnje ogorčeni su jer im, vele, neko pokušava uzeti posao.
Izet Pilav, mašinski tehničar, kaže kako se u tnuelu psoao odvija normalno,a da su oni tu smo kao podrška.
– Dobili smo obavijest da će privatna firma Entea raditi naš posao. Nama je ostalo još 20 metara. Kada se radila lijeva cijev, ona je bila prioritet. Bilo koja mašina ŽGP-a kad je bila u kvaru, mi smo morali davati svoju da tamo radi jer je bio cilj završiti posao do 1. marta. To se poštovalo i damperi su išli tamo, i mineri, svi smo bili na usluzi. Sada nas odjednom neko želi otjerati iako se zna da smo obavili sve prema planu, tvrdi Pilav.
Na pitanje znaju li zbog čega su trebali biti zamijenjeni, radnici, gotovo uglas izgovaraju: To je politika!
Arslanagić objašnjava da su dobili usmena obavještenja u četvrtak da treba druga firma doći raditi umjesto njih.
– Konsultovao sam se sa liderom konzorcija (Hamed Ramić, Euroasfalt Sarajevo), a on kaže: Treba, treba, naredba sa više instance, kaže Arslanagić.

indikator.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close