Ministar Mašić primio najbolje bh. fizičare, matematičare i informatičare

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić primio je u srijedu, 05.06.2013. godine, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu učenike iz Federacije Bosne i Hercegovine koji su ostvarili najuspješnije rezultate na državnim takmičenjima iz matematike, fizike i informatike u ovoj godini.

Čestitavši im na uspjehu i postignutim rezultatima u znanju na takmičenjima za učenike osnovnih i srednjih škola, ministar Mašić je naglasio kako Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke kontinuirano podržava i nagrađuje nadarene učenike koji su budućnost Bosne i Hercegovine.

„Ako želimo stvarati društvo znanja i istinskih vrijednosti, trebamo afirmirati talentirane učenike koji svojim predanim radom i zalaganjem daju doprinos promociji bosanskohercegovačkog znanj. Vi ste na takmičenjima pokazali svoju izvrsnost, znanje i zalaganje, pokazali ste da se radom može ostvariti najveći uspjeh, i svi zaslužujete iskrene čestitke za prepoznatljive rezultate u znanju, ali i nagradu“, kazao je ministar Damir Mašić, najavivši da će se i ove godine održati manifestacija „Znanjem u budućnost“ na kojoj će najuspješnijim takmičarima biti uručena priznanja i finansijske nagrade.

Prijemu kod federalnog ministara obrazovanja i nauke Damira Mašića prisustvovali su: osvajači prva tri mjesta na Državnom takmičenju iz fizike za učenike srednjih škola – Abdulah Jašarević (Tursko-bosanski Sarajevo koledž, Sarajevo), Nudžeim Selimović (Međunarodna srednja škola Sarajevo), Suad Krilašević (Druga gimnazija Sarajevo) i Enes Kriještorac (Prva bošnjačka gimnazija Sarajevo); prvak sa Državnog takmičenja za učenike osnovnih škola iz matematike – Zlatko Salko Lagumdžija (Internacionalna srednja škola Sarajevo), kao i osvajači prvih mjesta na Državnom takmičenju iz informatike za učenike srednjih škola – Rijad Muminović (Druga gimnazija Sarajevo) i Armin Ašimović (Međunarodna srednja škola Sarajevo).
Inače, pored navedenih učenika, pravo na ulazak u Državni tim i predstavljanje Bosne i Hercegovine na svjetskim olimpijadama iz fizike, matematike i informatike obezbijedili su Haris Brkić (Tursko-bosanski Sarajevo koledž; Sarajevo), Adnan Ibrić (Gimnazija Lukavac) i  Amer Zavlan (Tursko-bosanski Sarajevo koledž). Ministar Mašić čestitao je i njihovim mentorima i profesorima na dobrim pripremama za održana takmičenja, poželjevši svima puno uspjeha na predstojećim takmičenjima.

www.magazinplus.eu – Vlada F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close