Video: Hayatov prilog o Giletovoj pobjedi izazvao bijes javnosti!

Načelnik Kaknja je budžetskim novcem godinu dana finansirao vožnju autobusima do Beograda i nazad i tako na indirektan način punio budžet srpske muzičke produkcije koja veliča udovicu jednog od najvećih ratnih zločinaca. Ovo je rečenica iz TV priloga o kojem se u Bosni i Hercegovini, pa i šire, ovih dana najviše priča. Riječ je o prilogu  sarajevske TV Hayat, koji je problematizirao, kako je navedeno, zapostavljanje domaćih izvođača i produkcija.

– Ima onih koji žele da rade, ali im se ne daje prilika. Domaći izvođači zapostavljeni su na kulturnim manifestacijama u našoj zemlji. Umjesto da promoviramo domaću kulturu, plaćamo uvoznu – kazao je Ahmed Švrakić, direktor Hayat productiona.

Iako se u većem dijelu priloga govori o festivalu “Baščaršijske noći”, javnosti je najzanimljiviji dio o pobjedniku ovogodišnje sezone popularnog srpskog muzičkog showa Grand produkcije. Pogledajte! Dio o Giletu i “Zvezdama Granda” počinje od 1:03 na video snimku…

Iako je Švrakić dijelom u pravu za uvoz vanbosanskih pjevača kao i promociju istih, zaboravlja da je Hayatov show ZMBT za pobjednike proteklih godina izabrao također vanbosanske takmičare a radi se o Mirzi Šoljaninu kao i Anidi Idrizović. U mnogobrojnim komentarima izljeva bjesa brojnih korisnika Facebooka, spominje se i nedavno održavanje koncerta Miligrama u Sarajevu koji je sve drugo ali nije BOSANSKI. Mnogi komentari su se dotakli i aktuelnih takmičara ZMBT showa, naglašavajući kako nijedan pobjednik ovog takmičenja nije ostvario bilo kakvu karijeru jer “u Hayatu rade neprofesionalci”. Dotakli su se i mladog Kakanjca Deniala Ahmetovića koji je pobjedio na ovom showu. I ovom momku je pjesmu radio Aleksandar Milić (Miligram) i Marina Tucaković koji svakako nisu BOSANSKI.

U ovom prilogu je izneseno i dosta netačnih informacija. Općina Kakanj iz svog budežeta nije izdvojila niti jednu marku za, kako se kaže, “Načelnik Kaknja je budžetskim novcem godinu dana finansirao vožnju do Beograda i tako na idirektan način punio budžet srbijanske muzičke produkcije”. Iz ove rečenice je neshvatljivo kako se “puni tuđi budžet” ako je Centrotrans d.o.o bio oficijalni prevoznik Giletovih navijača. U jedno periodu navijači su sami plaćali po 15 KM kako bi išli u Beograd, dok je bilo slučajeva kada bi i sam Centrotrans obezbjedio nekoliko autobusa BESPLATNO.

Povodom ovog priloga se oglasio i sam Amar Jašarspahić Gile sa pravog profila koji je kratko i korektno napisao

Amar Jasarspahic nek ste vi meni zivi i zdravi :)))) 7.7.2013. bujrum :))))

Moguće je da je Amar Jašarspahić Gile zasjenio sve takmičera sa showa ZMBT pa Hayat na ovaj način želi na pogrešan način skrenuti pažnju javnosti na problem koji je doduše evidentan, ali i problem koji i oni uzrokuju organizovanjem koncerta za vanbosanske muzičare. Nama Kakanjcima je žao što Hayat nije organizovao veliki koncert u Kaknju u čast Deniala Ahmetovića. Grand će to učiniti 7.jula na stadionu Rudara.

Odmah po objavljivanju ovog priloga je pokrenuta i internet peticija pod nazivom “Hoćemo da Regultorna agencija za komunikacije BiH kazni Hayat TV

Do sada je ovu peticiju potpisalo više od 280 osoba. Iskreno se nadamo da će Hayat naći razumjevanja da zbog mnogobrojne publike koja prati ZMBT i koja plaća za vrijeme finalnih emisija 5 KM ulaznicu, te plus 0,50 KM svaki sms i glas za svoje kandidate, povuče ovakve priloge i nađe komprimos.

kakanj-x.com

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close