Disciplinski komitet FIFA kaznio Nogometni savez BiH sa 24.000 eura

Disciplinski komitet FIFA kaznio je Nogometni savez BiH sa 29.000 švicarskih franaka (oko 24.000 eura) zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na kvalifikacionim utakmicama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. Grčka-BiH, BiH-Grčka i Lihtenštajn-BiH.

Osim toga, Disciplinski komitet vodi postupak protiv NS/FS  BiH zbog ulaska jednog navijača na teren u kvalifikacionoj utakmici Latvija-BiH.

“NS/FS BiH  u organizacionom smislu nastoji da obezbijedi najbolje uslove našim reprezentativcima i stručnom štabu, koji svojim dobrim igrama i ostvarenim rezultatima potvrđuju predanost zajedničkom cilju a to je plasman na Mundijal. Navijači reprezentacije BiH su često bili dvanaesti igrač našim Zmajevima što su selektor, igrači i NS/FS BiH posebno naglašavali nakon svakog trijumfa. Uvjereni da samo zajedničkim snagama možemo ići naprijed, NS/FS BiH još jednom zahvaljuje navijačima na podršci i poziva ih da i dalje navijaju, ali u duhu sporta i fair playa”, navodi se iz NS/FS BiH.

“NS/FS BiH se nada da će u narednim kvalifikacionim utakmicama navijači reprezentacije BiH i dalje pružati bezrezervnu  podršku igračima na terenu, ali da će se istovremeno suzdržati od bilo kakvog nesportskog ponašanja a, sve u cilju ostvarenja zajedničkog trijumfa bh nogometa/fudbala”, saopćeno je iz krovne kuće bh. nogometa.

U kvalifikacijama su Zmajevi do sada odigrali 6 utakmica i sa 16 bodova nalazi se na prvom mjestu kvalifikacione grupe G.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close