Skandalozna i bezobrazna izjava Sorensena: Građani su krivi jer glasaju za ovakve političare

Šef Delegacije EU i posebni izaslanik EU u BiH Peter Sorensen izjavio je u petak u Stocu kako je najveći krivac za sporo napredovanje BiH ka članstvu EU sama BiH, odnosno njezini građani koji biraju “političare koji s nama rade kako rade”.

“Jednostavno, građani ove zemlje glasuju za političare, a političari rade s nama onako kako rade pa vi onda izvedite zaključke i izračunajte kakva je situacija. Jedno je sigurno, mi smo još ovdje, a naša ponuda za pomoć i asistenciju i dalje stoji”, izjavio je Sorensen, dodavši kako se na primjeru Hrvatske najbolje može vidjeti da EU uzvraća na dobre rezultate.

Po njegovom mišljenju, BiH je kriva, jer nije prihvatila pomoć EU i kao država je odabrala sustav da će se radije kretati unatrag nego unaprijed.

GOSPODIN SORENSEN obamnjuje i sebe i druge

Političku zbilju u BiH kreira “Medžunarodna zajednica” – to je prvo, osnovno i elementarno polazište u bilo kakvoj analitičkoj projekciji. Duži niz godina “politikanti Medžunarodne zajednice” pokušavaju građanima imputirati krivnju za “ludačku košulju”, koju su im nametnuli u formi uređenja BiH.
Budi mo realni – “Medžunarodna zajednica” je “proizvela raspad Jugoslavije”, i sve što je uslijedilo u tom procesu. Ista je diktirala intenziteta ratnih sukoba, dozirala antagonizme među ovdašnjim narodima, i najizravnije radila i danas radi da Muslimanski – Bošnjački korpus ne postane relevantan politički faktor, a ako se to i desi kojim slućajem da to bude u formi – palestinizacije BiH, po receptu Palestinaca u Izraelu. Smješteni u nekoliko enklava, dok će Srbi i Hrvati sa svojim matičnim državama dobiti otvoren put u EU.

Sorensen i ini ublehaši što nam se “prodaju” za dušebrižnike su obične politikantske protuhe od kojih matične države nisu imale nikakve koristi pa, po principu ex-jugoslovenske strategije, ih se proslijedi kao poslušnike u “Međunarodne institucije”. U Jugoslaviji su, skoro u većini slućajeva, potrošeni ili beskorisni kadrovi proslijeđivani na “viši” ili državni nivo.

No, vratimo se bjelosvjetskim ublehašima koji se sjebaše da nam daju do znanja kako brinu za našu sudbinu. Da im malo osvježimo pamćenje. Da li je gospoda čula za neke od ovih dokumenata, i da li je zaboravila neke od elementarnih činjenica:

– Odluka o konačnom razbijanju jugoslovenske države (Pokrenuo je Vatikan – Sveta stolica, Memorandumom država KEBS-a 26. novembra 1991; dogovoreno je na sastanku pape Jovana Pavla II sa njemačkim ministrom X. D. Genšerom 29. novembra u Vatikanu – da se ostvari prije katoličkog Božića 25. decembra 1991.) – Razbijanje jugoslovenske države 1989/1992 – zločin protiv mira, dr Milan Bulajić,

– Pismo SAD “Iranska odskočna daska za Europu”, od 1. septembra 1992. godine,

– Korespodencija članova engleske vlade i diplomatskog predstavništva od 2. maja 1993. godine.

– Republika Srbija, je izmjenom Ustava od 28. septembra 1990, praktično izvršila secesiju (od SFRJ) i preuzela funkcije samostalne, suverene i nezavisne države, čime je sama izuzeta iz pravnog sistema SFRJ, što je po zakonima SFRJ predstavljalo najteže krivično djelo.

– Na Republiku Bosnu i Hercegovinu je izvršena klasična oružana agresija, odnosno zločin protiv mira i sigurnosti čovječnosti, što znači da se radi o međunarodnom oružanom sukobu.

– Agresija na Republiku Bosnu i Hercegovinu je, uz embargo na oružje i humanitarnu politiku Ujedinjenih nacija, Evrope i “Međunarodne zajednice” i međunarodnu strategiju ignoriranja velikodržavnog fašističkog i genocidnog projekta Velike Srbije, bila sastavni dio Miloševićeve državne politike, u čije je ime najveći dio Bosne i Hercegovine okupiran, a Bošnjaci ubijani, protjerivani i odvođeni u konclogore zbog njihove nacionalne i vjerske pripadnosti i zauzimanja njihove zemlje, pljačkanja materijalnih dobara i druge pokretne imovine, te otimanja i prisvajanja njihovih kuća i stanova i zatiranja tragova kulturnih i civilizacijskih tekovina.

– Entitet Republika Srpska je genocidna tvorevina velikosrpskog nacizma, nastala na teškim kršenjima međunarodnog humanitarnog prava, obilježena i natopljena, uglavnom, bošnjačkom krvlju, te omeđena i prekrivena brojnim masovnim grobnicama i koncentracionim logorima, u kojoj legalno djeluju fašističke organizacije. Političko rukovodstvo i druge strukture Republike Srpske, u skladu sa velikosrpskom genocidnom ideologijom, politikom i praksom, na sve moguće načine opstruiraju jačanje države Bosne i Hercegovine i konstantno sprovode politiku secesije, uništavanja i uništenja države Bosne i Hercegovine.

Tolerantnost “Međunarodne zajednice” je iskoristio i Franjo Tuđman te se, sve rečeno za učinkovitost “velikosrpskog” koncepta, može kazati i za “velikohrvatske” ambicije.

Međunarodna zajednica u BiH, sad već evidentno, decenijama igra na kartu proizvodnje Bošnjačkog nacionalizma a sa ciljem izjednačavanja krivnje sa dva druga “konstitutivna” naroda, za koja je UN rezolucijama konstatirao i Haški tribunal dokazao da su bili žrtvama agresorskih politika susjednih zemalja.
U završnoj je fazi i ta “IGRA” sa Haškim tribunalom, koja bi trebala da u konačnici ima osuđenog jedino i samo Rasima Delića, komandanta Armije Republike BiH po komandnoj odgovornosti. Oslobađajuće presude velikosrpskim sljedbenicima, i pomilovanja “frcaju” kao zrele kruške.
Haški tribunal pravio je sporazume sa Srbijom da se sakrivaju dokazni materijali  koji dokazuju agresiju na BiH.

“Prodavanje MUDA pod BUBREGE” kako su Hrvatska, a i Srbija uskoro, dostigli EU standarde je “prdljevina u pljevu da se prašina diže”. EU je surogat tvorevine kakvu su razvaljivali i razvalili u konceptima bivšeg Sovjetskog Saveza i Jugoslavije. Sorensen i sve druge “političke krepaščine Međunarodne zajednice” su protagonisti “neoliberalnog globalnog kapitala s izraelskim predznakom” koji ima za cilj da Ameriku učine svjetskim policajcem, a sujetu Njemačke da pothranjuju konceptom EU.
Međunarodna zajednica, sad već evidentno, predvođena Amerikom ponaša se kao slon u staklarskoj radnji. Kabadahiluk, osionost i nadasve bezobrazluk prevršavaju svaku mjeru.
Sukobi na balkanu, raznorazna arapska proljeća, projekti “Gvantanamo”, posljednja svjetska afera “Snowden” ilustrativno potvrđuje činjenicu da “Mađunarodna zajednica” nije DOBRONAMJERNIK svih naroda ove planete, naprotiv – radi se o sofisticiranim metodama okupacija i diktature.

Narodi kao što su Bošnjaci, koji su stoljećima bili žrtvom susjednih politika, i kada su došli u priliku da osmisle vlastiti politički koncept – pomaže ima se “medvjeđim uslugama”.
ISTINE radi, niti jedan – baš niti jedan politički kadar u BiH koji je “izbrisan” sa političke scene nije bio žrtvom vlastitih političkih partija već “kurban” za ljubav “Međunarodnoj zajednici”.

– Prod. Dr. Nikola Grabovac, nekadašnji ministar finansija F BiH “pometen” je s političke scene kada je dokazao da javni sektor može poslovati pozitivno i uspješno, bez “zelenaških” kredita “Međunarodne zajednice”.

– “Mađunarodna zajednica” je Hakiju Turajluća u svojstvu predsjednika Vlade Republike BiH izručila četnicima da ga “upucaju” u NJIHOVOM službenom vozilu.

– Politička kriminalizacija akademika Muhameda Filipovića dok je bio ambasador R BiH u Velikoj Britaniji?

– Međunarodna zajednica je smisleno dozvolila “cirkus” s hapšenjima Ganića i Divjaka u Engleskoj i u Austriji. Sve sa ciljem izjednačavanja krivnje svih političkih faktor – aktera u BiH.

– Kriminalizacija aktuelnog Predsjednika F BiH od strane političkih persona koje bi u svakoj normalnoj državi bili u zatvoru umjesto na ministarskim funkcijama, nije ništa drugo već uporno i stalno infuziniranje političkog miljea nacionalnih stranaka.

“Međunarodna zajednica” je svojevrsni protektorat u BiH, i samo BUDALE i akteri iste mogu povjerovati u priču o “građanskoj odgovornosti u BiH”.
Kako to da super opremljenje obavještajne službe, iste te “Međunarodne zajednice” vide i znaju gdje ko “prdne pod nebeskim svodom”, a samo u BiH i tamo gdje još proizvode rovita – ratna stanje ništa ne vide, ništa ne čuju i ništa se njih izravno ne zanima.

Može se primjera navoditi još bezbroj.

I autor ovih redaka je svojevremeno, na sarjevskom aerodromu a s međunarodnim istražnim organima razmjenjivao neke informacije o kriminalu u BiH. Iz tih razgovoraje bilo je evidentno da NJIH zanima samo i jedino koliko se može dokazati involviranost NJIH u svu BiH ujdurmu.

– Dok su tobože ispitivali “Čengića” s njim normalno trgovali, snabdjevao ih naftnim derivatima i drugim potrepštinama..
– Dok su tražili teroriste u BiH “iranski spavaći” im bili osiguravatelji i distrubuteri dobara u BiH.
– Državi kojoj se želi POMOĆI strateški se ne uzimaju banke i široka potrošnja. Ne izlaže se istu na vjetrometinu “slobodnog tržišta” koje ne podrazumjeva dvosmjerni proces i zaštitu domaćeg proizvoda. Itd. Itd.

Dovoljno je isčitati pisanije svjetskih medija u posljednjih mjesec – dva i primjetiti promjenu kursa u kvalifikacijama rata u BiH. Sve češće se ispisuju konstatacije o “građanskom ratu” i pored činjenice da je su Ujedinjene nacije i Haški tribunal više puta kontatirali agresorsku umješanost i Hrvatske i Srbije u BiH.

Mađunarodna zajednica je BiH namjenila sudbinu turskog dijela Kipra.

I zbog svega rečenog – Međunarodna zajednica je izgubila kredibilitet u BiH te ako doista želi pomoći ovdašnjim narodima neka prestane prodavati nam “MUDA pod BUBREGE” i neka BiH ODMA primi u EU, ili neka dignu ruke od istre, i ostave nas da se obraćunama pa ko preživi neka ga onda uzmu za kredibilnog faktora i partnera.

Sva druga priča je ŠUPLJAK, UBLEHA i LAŽ.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close