Kombinatorika izvršne vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu

Nakon što su na jučerašnjoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona razriješena tri ministra Saveza za bolju budućnost, Ekrema Tuku, za boračka pitanja, Mirsada Isakovića za finansije i Đemila Ugarka za privredu, narednih dana uslijedit će međustranački pregovori o popuni upražnjenih pozicija. Ono što se trenutno zna je da će ministarstvo za boračka pitanja pripasti SDP-u.
Predsjednik Kluba ove stranke, Adnan Jupić, jučer je za skupštinskom govornicom kazao da se radi o visoko moralnom činu ljudi koji su dobro obavljali svoj posao.
– U narednom periodu mi ćemo u skladu sa procedurom u što kraćem vremenskom roku naći kadrovska rješenja za tri upražnjene pozicije, – izjavio je za RTV Zenica Senaid Begić, predsjednik Kluba poslanika SDP-a, partije koja predvodi izvršnu vlast u ovom kantonu.
Nezvanično saznajemo da je jedan od kandidata za novog ministra finansija Ivica Ćurić iz HDZ, koji je do sada vodio ministarstvo za rad i socijalnu politiku. Takođe nezvanično, naše informacije govore da bi ministar za boračka pitanja mogao biti kandidat SDP-a iz Visokog. Za sada je nepoznato ko će preuzeti resor privrede.

rtvze.ba
(Š.B.)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close