UEFA ukinula sankcije za šest klubova

Hrvatski prvoligaši Hajduk i Osijek, srpski Partizan i Vojvodina, rumunjski Dinamo i španjolska Malaga ispunili su financijske obveze i stoga su im ukinute sankcije koje su im nametnute prošle sezone, objavljeno je iz sjedišta europske krovne nogometne organizacije Uefe.

Šest klubova koji su sankcionirani krajem 2012. – Malaga iz Španjolske, Hajduk i Osijek iz Hrvatske, Dinamo Bukurešt iz Rumunjske te FK Partizan i FK Vojvodina iz Srbije, “su ispunili sve obveze koje su postavljene pred njih i stoga im neće biti dosuđena nikakva sankcija”, kaže se u priopćenju UEFA-e, prenijela je Hina.

Već u petak je UEFA objavila da je splitski Hajduk UEFA zadovoljio “financijski fair-play” što mu daje potvrdu nastupa u europskim natjecanja nakon što rezultatima u domaćem natjecanju budu izborena.

Klub iz Costa del Sola, koji je ove sezone stigao do četvrtfinala Lige prvaka, dobio je od UEFA-e jednogodišnju zabranu nastupa u europskim natjecanjima zbog financijskih nepravilnosti, ali se Malaga žalila Sportskom arbitražnom sudu (CAS) i UEFA joj je ukinula jednogodišnju zabranu nastupa u europskim natjecanjima te iduće sezone može nastupiti u Europskoj ligi.

Za razliku od ovih šest klubova, Rapid iz Bukurešta te Ukrajinski Arsenal nisu uspjeli izmiriti svoje dugove pa nisu ni dobili Uefino pomilovanje.

Rumunjski Rapid mora platiti 100.000 eura kazne i isključen je iz UEFA-inih natjecanja iduće tri sezone, dok Arsenal iz Kijeva mora platiti kaznu u visini od 75.000 eura.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close