U akciji SIPA-e zaplijenjen protuavionski top, veća količina oružja i druga vojna oprema

Postupajući po nalozima Suda BiH i Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas su, 26.3.2014. godine, slobode lišili dvije osobe i pretražili četiri objekta na području općine Srebrenica.

Navedene aktivnosti realizirane su u suradnji sa pripadnicima MUP-a RS.

Slobode su lišene osobe inicijala M.T. (1967) i M.T. (1959) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz članka 193. KZ BiH „Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe“.
Prilikom izvršenih pretraga pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: protuavionski top M-55, 20 mm sa jednim dobošom i 50 granata u istom, jedan mitraljez M 53, dvije automatske puške, jedna pumparica, jedan pištolj, te određena količina minsko-eksplozivnih sredstava i municije različitog kalibra i druga vojna oprema.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu u Tuzli, gdje je nad njima izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su u zakonskom roku, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close