Izvještaj MUP-a ZDK za 26.03.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 26.03.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom je osam lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U periodu od 24.03. do 26.03.2014. godine, u ulici Gornji Brist, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću i pomoćne objekte u vlasništvu F.E., odakle je otuđena određena količina kućanskih aparata, elektro alata i drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Tešanj

U periodu od 24.03. do 26.03.2014. godine, u mjestu Potočani, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo B.I., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 26.03.2014. godine, u ulici Stjepana Tomaševića, u kladionici „Williams“, od strane nepoznatog lica izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedene kladionice, kojom prilikom je nepoznato lice otuđilo određenu količinu novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close