PolitikaRegion

Thaci: “Mi … da optužimo Srbiju za genocid na Kosovu”

SRBIJA IPAK PRED OPTUŽBOM ZA GENOCID: No ona ne dolazi iz Sarajeva

“Mi, također, moramo poduzeti nekoliko proceduralnih koraka potrebnih na polju demokracije, kao i neke korake za dobivanje pristupa i neosporne pravne osnove našeg prava da optužimo Srbiju za genocid na Kosovu”, rekao je Thaci za prištinsku Bota Sot.

________________

Muradif Pajt,  jedna od  najpoznatijih žrtava i  najuporniji samostalni I nezavistni istrživač pravosudno-političkoga  kriminala  u BiH-je, istražujući počinjeni kriminal pravosudnih institucija BiH tokom procesa priznanja američke presude MIS AG America Inc protiv Alije Izetbegovića  već punih petnaestak godina , istovremeno je istražio  i  dokazao  najveću izdaju SRPSTVA poslije izdaje Vuka Brankovića.

Svoja saznanja i iskustva podjelio je s medijima, a diplomatskim putem sve raspoložive dokumente proslijedio je balkanskim političkim akterima.

Kosovo nije u mogućnosti da pokrene pravosudni postupak protiv Srbije pred “evropskim” Međunarodnim sudom – zato može u Americi.

U prvoj fazi se pokreče postupak u Americi, a potom se dokazuje “pravosnažnost” američke presude na svim kontinentima. Američko pravosuđe “ima nadležnost i pravosnažnost” na međunardonoj sceni.

Vezana vijest / Ekskluzivno: Američka presuda Republici Srpskoj za genocid

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close