Kolumne

„U vrijeme univerzalnih prevara reći istinu je revolucionarno djelo“ – Orwell George

„U vrijeme univerzalnih prevara reći istinu je revolucionarno djelo“ – Orwell George

Lažu nas i obmanjuju, bez stida i srama, ponovno govoreći o nekom „ Hercegovačkom divu „.Nisu li to i neke novinarske , dobro plaćene , informativne  ujdurme i laži iz prošlih vremena.

Upravo je, ovih dana, premijer Vlade Hrvatske, gospodin Plenković, sa svojim saradnicima, sa „ čistokrvnim „ hercegovačkim Hrvatom i šefom orkesta mostarski8h orgučjaša, samozvani akademik Dragan Čović, kao domaćin ugostio goste. Normalno je, da obiđu svoje strateške, osvojene i opljačkane prirodne resurse Herceg Bosne.

Međutim, moglo je to i bez pompe i lažnih tvrdnji, ako znamo da je ovaj stakleni patuljak, kriminalnim radnjama svoga menadžmenta sa Mijom Brajkovićem, Ivom Bradvicom i inim saradnicima,sasvim došao na rub propasti i enornim gubitkom od cca 300 miliona maraka.Umjesto u stečajni postupak, što je i normalno u ovim prilikama, kao patuljak se podiže na koljena, kako to tvrdi i njegov novo ustoličeni direktor Gadžić. Gle čuda, da li je to i moguće preko noći, ali kada je u pitanju ovakva lukava i nasilnička politika HDZ-a i njegovih čimbenika, koji stoje iza svih ovih mutnih radnji, nadati se svemu u ovoj nam surogat državi, Bosni i Hercegovini.

Dok, ovih dana, upravo hrvatski čelnici obilaze svoj plijen i dive se lažnim uspjesima, agresorskog scenarija, od Poglavnika Franje, do doglavnika Dragana, iako nisu uspjeli doći ,i osvojiti sve do Drine, prohujali su do Haga udruženi i zločinački, ipak su se zadržali ovdje na prostorima Mostara i hercegovačke regije. na strateškom cilju aluminijske industrije i firme Aluminij.

Za to vrijeme i zaslugama koalicionih partnera u vlasti, pod zajedničkim stijegom vezanim u prošlim vremenima, uspijevaju pridobiti Bošnjake, koje eto nisu uspjeli u vremenima agresije i konačno otpremiti niz    Neretvu, u Jadransko more i dalje u svijet beznađa. Naša, Bošnjačka, podaničko- uliznička vlast, ponaša se i u slučaju Aluminija, kao „Vojvođanski lala „ kojeg su prijatelji upozoravali, da se tamo negdje u žitu i njegova žena kurva sa nekim, odgovor mu je bio, ta mani, nije to moje žito . Tako, slično i naša Bošnjačka vlast, u svim ovim posjetama stranih okupatorskih predstavnika, državnom dobru, kakav je bio Aluminij, 100 % državni, sada mogu na miran način izgovarati da to njih ne interesuje, jer su na vrijeme i sve darovali HDZ-u i njegovim nacionalističko diskriminatorskim elementima.

Nas radnike srpske nacionalnosti, ne treba da zanima, taj zajednički njihov kupleraj, jer su se zajednički pobrinuli da nas diskriminiraju i eleminišu iz dioničarskog dijela, da nam otuđe sva naša radnička prava, samo zato što nas je rodila, majka srpkinja. Nije nama  interesantno, ko koga u ovom kupleraju i zadovoljava i na koji način, ali ćemo se boriti sa svim raspoloživim pravnim sredstvima, da se dođe do istine i pravde i da naše radnike Srbe, obeštete sa odgovarajućim finansijskim sredstvima.Ne tražimo ništa više od Hrvata što su i koliko dobili, a Bošnjaci, neka se i sami koprcaju u dosluhu sa svojim nesposobnim predstavnicima u vlasti, koji su ih u kontinuitetu, već godinama, lagali i obespravljali, sve u interesu sopstvenih pozicija i fotelja.

Mogu se oni i dalje sporazumjevati i kineski i korejski i jezikom „ jamadžija „ ali mi očekujemo vrijeme istine i pravde, kada će im lahki metal aluminij, ostati i postati veoma teško breme iz prošlosti.

Kao što ste nam u ovoj „ crnoj rupi „ ili.tzv. „ gradu slučaja „ Mostaru, ukinuli i našu konstitutivnost i svaku ravnopravnost, nije nam nikakvo čudo da ste nas, kao radnike srpske nacionalnosti, totalno eleminisali iz firme Aluminij. Neka se vaša koalicija i dobre nakane i konačno i pozlate, pod nekom novom  međustranačkom zastavom, ali čvršće vežite  čvorove, kako vam se ne bi desio ponovno, tamo neki 09.maj godine, po nekom novom scenariju.

Neka vam svima dragi Allah bude na pomoći , sa Božijim slugom na zemlji, uzoritim papom Franjom i njegovim „ čistokrvnim „ Hrvatom, Draganom ???

S poštovanjem, Mr Milan Jovičić / bivši radnik Aluminija /.

Mostar, april 2017 god.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close