„Svi u Kino“ od četvrtog februara 2013.

U periodu od februara do aprila 2013. godine u Gradskom kinu Visoko bit će prikazivani crtani filmovi za djecu iz svih osnovnih škola sa područja općine Visoko. Radi se o projektu Prevent festival animiranog filma koji ima za cilj promovirati kulturna dešavanja u Visokom. Ovaj festival, sa sloganom „Svi u Kino“ počinje 04.02.2013. godine prikazivanjem crtanog filma Brave.

Projekcije će biti organizirane tokom čitave sedmice tako da će sve škola imati priliku posjetiti kino. Tačni termini projekcija bit će dogovoreni sa direktorima škola i komunicirani učenicima blagovremeno. Prevoz za učenike škola iz vangradskih područja će također biti obezbjeđen.

U proteklom periodu Prevent je izvršio određene radove na rekonstrukciji kina te presvukao sjedišta novim materijalom. Sve ove aktivnosti imaju za cilj stvoriti preduvjete za promociju kulturnih dešavanja u Visokom i afirmaciju ove vrste zabave za mlade. Prevent festival animiranog filma trajat će ukupno tri mjeseca. Tokom ta tri mjeseca učenici će imati priliku pogledati tri različita crtana filma koja je Prevent obezbijedio u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom.

„Veliki tvorac animiranog filma Walt Disney jednom je prilikom rekao da ljudi stalno idu naprijed, otvaraju nova vrata i rade nove stvari zato što su radoznali, a radoznalost nas stalno vodi novim putevima. Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini pokretač je razvoja društva i nastoji kroz svoje poslovanje uvijek otvarati nove puteve na polju društvene odgovornosti. Festival animiranog filma upravo je primjer ovakvog djelovanja. Nadamo se dobrom odzivu učenika i pozivamo sve da zimske dane provedu u društvu svojih vršnjaka uz omiljene crtane filmove“ izjavila je Aida Salkić PR Prevent grupacije.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close