Šta vaš nered govori o vama

Možda ne izgleda tako, ali nered može jako puno toga otkriti o vama. Pronađite svoj tip nereda i provjerite šta on govori o vama.

Nered u hrpama
Vaš stan je prepun malih hrpa nakupljenih stvari – na jednoj strani neotvorena pošta, na drugoj odjeće pokupljene sa štrika…

Šta to govori o vama: Neodlučni ste. Svaka hrpa predstavlja poricanje da se trebate uhvatiti u koštac sa zadatkom ili neobavljenim poslom, ali vi to ne možete jer jednostavno ne možete. Ne možete samo sakriti nered u ladicu ili ormar, jer ga tada nikada nećete riješiti, pa ga zato skupljate u hrpe i tako ga držite podnošljivijim.

Skriveni nered
Na prvi pogled vaš stan ili soba izgledaju uredno, a površine su uglavnom čiste. Daljinski upravljači su uredno posloženi na svom mjestu, ali… Ako otvorite bilo koju ladicu, kredenac ili ormar istina o vašoj neurednosti izlazi na vidjelo. Posvuda su stvari za koje mislite da će vam trebati, ali ne znate šta s njima, piše Magazin.net.hr.

Šta to govori o vama: Vi ste osoba u kakvoj drugi vide vođu, jer se stvarno čini da sve držite pod kontrolom – dobro ste odjeveni, staloženi, imate samopouzdanja – ali pritisak da uvijek budete savršeni može vam prevladati i ponekad se osjećate kao prevarant, jer niste kakvima vas drugi smatraju. Osim toga, imate i divlju stranu – pokoja čašica i eto vas u petak usred noći, plešete s totalnim strancima.

Nered na vratima
Čim uđete u kuću, sve skidate sa sebe i ostavljate na podu. Ostatak stana je čist i uredan, ali ulazni dio je područje katastrofe i nerijetko kopate po hrpi stvari tražeći ključ.

Šta to govori o vama: Svaki dan radite punom parom, ubijate se od posla u uredu i kada dođete kući, jednostavno ste umorni. Jednostavno ne možete više. Trebate predah i odmor. Nemate vremena sve odložiti na svoje mjesto. Vaša kućna trenerka vas zove. Treba vas. I vi joj se odazivate.

Sveopći nered
Svaka površina u vašem domu je prepuna stvari. Samo stvari, stvari i posvuda stvari. Neistreniranom oku moglo bi se učiniti da živite u kompletnom haosu, ali vi se kunete da tačno znate gdje je što.

Šta to govori o vama: Činjenica da imate gotovo enciklopedijsko znanje o svom neredu vjerojatno znači da živite sami. Da vam neko pomiče stvari dovelo bi vas do ludila. Niste nužno samotnjak, ali definitivno uživate u vremenu koje provodite sami i ne dolazi vam često društvo. Vjerojatno ste i kreativna osoba s puno ideja. Pomalo ‘letite’ na sto strana, ali pronašli ste način kako da funkcionirate.

Bez nereda
Vaša kuća je savršena, sve je na svom mjestu.

Šta to govori o vama: Vi ste vođa, nemate vremena za gluposti i očekujete od svih drugih da ispunjavaju standarde koje ste postavili. Nered je za vas znak lijenosti, a vi ste sve samo ne lijeni. Vi ne možete biti lijeni, neuredni ili umorni. Vi ste morski pas – plivate ili umirete. Nema između.

Iz krajnosti u krajnost
Prije nego ste se uhvatili čišćenja, vaš je stan bio teško mjesto za život. Ali, kada se napokon uhvatite posla – izribate podove, prebrišete sve površine, prozračite posteljinu, sve stavite na svoje mjesto. Svoje postignuće gledate s ponosom. A zatim ciklus počinje ispočetka.

Šta to govori o vama: Strastveni ste. Idete na sve ili ništa – samo tako se uopće isplati nešto započinjati. Kada se uhvatite nečega, onda to i napravite. Dobri ste u stvaranju, ali ne i toliko dobri u održavanju.

Prljavi nered
S neredom ili bez njega, sve u vašem domu na sebi ima sloj prljavštine i prašine. Jako puno prašine.

Šta to govori o vama: Vi ste najležernija osoba koju poznajete. Neki bi pomislili da ste lijeni, ali to nije nužno u pitanju. Samo ne vidite smisao da trošite vrijeme na nešto za što vas nije briga. Ako ništa drugo, jednostavno ste ravnodušni. Osim toga, kada hoćete, možete očistiti jako dobro. Vi to jednostavno ne želite.

Migracijski nered
Selite nered s jednog mjesta na drugo. Skupite stvari s poda kako biste usisali i stavite ih na krevet, a onda ih vratite na pod kako biste mogli složiti krevet i tako povremeno nered pomičete s jednog mjesta na drugo, kako biste mogli imati barem jedno mjesto bez nereda.

Šta to govori o vama: Jedna po jedna stvar, to je vaš način. Rado biste bili dobri u multi-taskingu, ali jednostavno niste. Do svega ćete jednom doći. Samo treba malo vremena.

‘Ne mogu ništa baciti’ nered
Pored kreveta vam vise stare vrećice. Vaše ladice natrpane su stvarima kojih se ne želite riješiti jer ste ih nabavili s razlogom. Čak i kao ih niste koristili godinama, jednom će vam trebati.

Šta to govori o vama: Vi niste ‘čovjek hrčak’. Ako ništa drugom, malo ste zabrinuti. Osjećate određenu bliskost sa ljudima koji skupljaju stvari. Gledate oko sebe u strahu i mislite: ‘O Bože, ako ne budem dovoljno oprezan to bi mi se moglo dogoditi jedan dan.’

Granični nered

Vaš stan na prvu izgleda uredno, ali to je samo zato što ste nered pogurali sa strane. Vaši podovi i police imaju graničnu liniju urednog i neurednog. To ne mora nužno biti smeće. To su samo stvari koje koristite.

Šta to govori o vama: Vi ste praktična osoba, sklona donošenju brzih rješenja. Sve želite imati nadohvat, ne želite gubiti vrijeme. Volite čist prostor, ali otvaranje ormara i ladica oduzima previše vremena.

radiosarajevo.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close