PolitikaZDK

SBB BiH ZDK: Privođenje predsjednika Radončića je besprizoran pokušaj eliminacije političkih protivnika!

SBB: Privođenje predsjednika Radončića je besprizoran pokušaj eliminacije političkih protivnika!

 

 

Kantonalni odbor SBB BiH Zeničko-dobojskog kantona,  najoštrije osuđuje besprizornu zloupotrebu pravne države od strane pojedinaca iz pravosudne mafije. Privođenje predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića je krajnje neprimjerena demonstracija sile i dosad nezabilježenog načina pokušaja eliminacije političkih protivnka od strane porodično – kriminalnih klanova i odmetnutih centara moći. Uvjereni smo  da je predsjednik Fahrudin Radončić apsolutno nevin te da je riječ o političkoj montaži i procesu,  s ciljem  destabilizaciju bošnjačkog političkog faktora time i Bosne i Hercegovine.

Kantonalni odobr SBB BiH ZDK, smatra da iza svega ovoga stoji politika i da je  privođenje Predsjednika SBB BiH, smišljeno i najavljivano.

SBB ima puno povjerenje u sposobnost pravne države i vjeruje u poštenje i profesionalizam časnih ljudi u Tužilaštvu i pravosuđu BiH.

Sigurni smo da će ovaj sramni čin pravosudnih institucija BiH u konačnici dovesti do razobličavanja i demontaže kriminalnog miljea oličenog u vezama teško presuđenih kriminalaca i odmetnutih struktura u Sudu  i Tužilaštvu BiH.

Obzirom da su ovim događajima izazane  ogromne tenzije i nezadovoljstvo članstva SBB-a, simpatizera i građana širom Bosne i Hercegovine, apeliramo na članstvo da ne poduzimaju nikakve ishitrene i pojedinačne aktivnosti, te da prate saopćenja i uputstva rukovodstva stranke u narednom periodu.

 

 

KO SBB BiH

ZENIČKO-DOBOJSKOG KANOTA

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close