RukometSport

Sara Čahtarević, juniorska rukometna reprezentativka BiH: Nadamo se boljoj budućnosti

Okončana je prva faza priprema ženske juniorske rukometne reprezentacije (U-20) koja se proteklih dana nalazila u Hadžićima. Prije kvalifikacija za svjetsko prvenstvo pred djevojkama je još jednom okupljanje nakon kojeg će biti poznato 16 reprezentativki koje će u grupi igrati protiv vršnjakinja iz Srbije, Portugala i Holandije.

Ponosna Zavidovićanka

Jedna od igračica koja će konkurisati za našu selekciju je i Sara Čahtarević, trenutna članica ŽRK Krivaja iz Zavidovića, grada koji kako se čini diše i živi rukomet.

– Najpopularniji sport u našem gradu i jeste rukomet. On je još davne 1954. godine, pa sve do danas najpraćeniji sport u Zavidovićima. Godinama unazad imali smo jednu reprezentativku, Sumeju Mujkić, a ove godine će nas, nadam se, biti tri. Jako sam ponosna na sebe i na svoje suigračice, kazala je Čahtarević, koja željno isčekuje da  obuče državni dres.

– Nadamo se boljoj budućnosti u našoj državi i klubu. Čast mi je i zadovoljstvo što nosim grb svoje drževa. Zaista mnogo znači što drugi prepoznaju vaš rad i zalaganje. Oduvijek sam sanjala nastupe u reprezentaciji, i biti ću presretna kada obučem državni dres. Tada će snovi postati stvarnost.

Red, rad i disciplina

Izabranice selektora Nermina Đane prvu utakmicu igraju u Vrnjačkoj Banji protiv favorizovane reprezentacije Srbije. Međutim, ako je suditi prema riječima mlade Sare, naše djevojke će ostaviti srce na terenu.

– Dobili smo doista jake protivnike u grupi. Bit će teško, ali mi ćemo se boriti, i ostavit ćemo srce na terenu. Ne sumnjam u moje suigračice, i vjerujem da ćemo ostvariti zapažene rezultate i prolazak dalje. Ne smijemo posustajati, niti podcjenjivati naše mogućnosti, to nije ključ uspjeha. Bilo je ovo šest divnih dana, koliko su trajale pripreme. Prekrasno iskustvo koje bih svakome poželjela. Sto ljudi, sto ćudi, a svako poseban i zanimljiv na svo j način. Sklopila sam nova prijateljstva, a zajedno smo učvrstile naše odnose koji će jednoga dana itekako biti važni u nastupima za reprezentaciju. Ipak, to je nešto najbitnije, drugarstvo, sloga, zabava, jedinstvo i naravno red, rad i disciplina.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close