Ostali sportoviSport

“Sarajevo Open 2016” spremno dočekuje najpoznatije svjetske klizače

Manifestacija u Olimpijskoj dvorani Huan Antonio Samaran

Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine po treći put organizira međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju ˝ Sarajevo Open 2016˝ u Olimpijskoj dvorani Huan Antonio Samaran poznatijoj kao Zetra. Ljubitelji ovog sporta od sutra pa do šestog februara imaju priliku vidjeti mnogobrojne takmičare.

Svojim dolaskom naš grad uveličala je jedna od najboljih svjetskih klizačica Ruskinja Elizaveta Tuktamiševa koja će sutra nastupati u takmičarskom dijelu, a osim nje u ruskom timu bit će još nekoliko vrhunskih klizača. Između ostalih došli su i Kristina Astakhova, Sleksej Rogonovi i Aleksandar Petrov.

Aktuelna svjetska šampionka nije imala posebnih zahtjeva tokom boravka u glavnom gradu, te će prije nastupa obavila dva treninga u Zetri.

– Nadam se da ću opravdati očekivanja, i da ćemo publika i ja biti zadovoljni sa onim što ću izvesti.

Od niza medalja koje sam do sada osvojila najdraža mi je ona sa Olimpijskih igara za mlade – kratko je kazala Tuktamiševa po dolasku u Sarajevo.

Direktorica takmičenja Sabina Husedžinović za ˝ Avaz˝ kazala je da je Sarajevo Open takmičenje najvišeg ranga i kao takvo uvršteno je u zvanični kalendar Međunarodne klizačke unije.

– Takmičenje otvaraju Junior Ladies u 12.30 sati. Također nastupat će seniori i juniori parovi Ladies and Man, i Advanced Novice. U subotu je pripremljen program za najmlađe koji će nam pokazati svoje vještine klizanja – dodaje Husedžinović.

Učestvuje 86 klizača i klizačica

Na ovogodišnjem Sarajevo Openu učestvuje 86 klizača i klizačica u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji iz 15 zemalja Evrope i Azije. Prvi put u zvaničnoj konkurenciji nastupat će pet parova koji su došli iz Koreje, Njemačke, Rusije i Turske.

 

Autor: M. HALILOVIĆ – avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close