BiHPrivreda

RAK traži niže cijene mobilne telefonije za 17 posto

Nedavno imenovani direktor Regulacijske agencije za komunikacije (RAK) Predrag Kovač je za četvrtak sazvao sastanak s čelnicima tri najveća telekom operatera u BiH predlažući mjere smanjenja cijena telefoniranja i slanja SMS, piše “Večernji list BiH”.

Prema dostavljenom prijedlogu RAK-a koji je doslovno izradio tarife, buduće cijene za post pejd korisnike bile bi doslovno niže za 17% , koliki je iznos PDV-a. Traži se da se korisnicima ponudi obvezni post pejd korisnički model od 10 KM u koji bi bilo uključeno najmanje 50 minuta razgovora i 50 SMS-ova. RAK traži i ujednačavanje cijena poziva prema konkurentskim kućama te da iznose kao i razgovori unutar iste mreže.

Očekuje se smanjenje cijena za međunarodne razgovore, kao i da se razdoblje korištenja bona kod pri pejda korisnika produlji na razdoblje od 90 dana neovisno o visini nadoplate aktivacije. Traži se izjednačavanje cijena poziva u vlastitoj i konkurentskoj fiksnoj mreži, te da se usklade cijene poziva iz fiksnih mreža prema korisnicima u drugim mrežama.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close