Pristigle tri predponude za zavidovićku Krivaju

Program stečajnog upravnika zavidovićke Krivaje se realizira predviđenom dinamikom, a za strateškog partnera već su pristigle tri predponude.
Ovo je rečeno juče u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona gdje su o aktuelnom stanju u zavidovićkom preduzeću
sa federalnim premijerom Nerminom Nikšićem razgovarali predstavnici stečajne uprave i Sindikata ovog preduzeća te predstavnici Vlade ZDK i kantonalnog Šumskoprivrednog preduzeća, izvijestila je FTV.
Uz analizu trenutnog stanja u zavidovićkoj „Krivaji“ u stečaju u kojoj je angažirano oko 1000 radnika, konstatirano je da će program stečajnog upravitelja biti realiziran predviđenom dinamikom. Krajnji efekt trebao bi biti pronalaženje partnera za kupovinu  imovine ovog preduzeća.
„U ovom trenutku imamo tri predponude, informisani smo od stečajnog upravnika da će on obaviti razgovore sa tim ljudima i da će onda krenuti praktično u raspisivanje potpunog poziva na kojem bi bile finalnbe ponude kako bismo pokušali naći što je moguće kvalitetnije rješenje“,  kaže premijer Federacije Nermin Nikšić
U međuvremenu nužno je osigurati uvjete za nastavak proizvodnje, koja kako je istaknuto, ima tržište. Ključno je osiguravanje sirovina
Sa sastanka u Zenici stiglo je ohrabrenje za radnike koji su ispunili uvjete za penziju. Nakon određenih administrativnih zavrzlama, ranije osigurana sredstva za povezivanje staža za 88 radnika koji su stekli uvjete za penzije su konačno operativna.
“Radnici koji su stekli uslove za penziju u narednih par dana biće konačno riješeni i ići će u zasluženu penziju koje već čekaju par mjeseci“, tvrdi predsjednik Sindikata IP Krivaja u stečaju Ferid Balić.
Učesnici sastanka zaključili su također da je, uprkos problemima u proteklih godinu zavidovićka Krivaja preživjela, te da njenih oko 1000 radnika, iako minimalne, zarađuje svoje plaće.
Razlog je to što će Federalna vlada nastaviti stvarati ambijent kako bi se Krivaja stabilizirala.

indikator.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close