Dačić za ‘novi Balkanski savez, koji neće biti Jugoslavija’

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u za televizijsku postaju Al Jazeeru Balkan da Srbija s Hrvatskom mora surađivati, najavljujući mogući skori susret s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, te se zauzeo za osnivanje Balkanskog vijeća koje bi osnažilo međusobnu suradnju u zemljama regije odbijajući prigovore da se radi o oživljavanju Jugoslavije.

Balkansko vijeće bi trebalo imati ulogu da zajedno budemo jači. Nije to nova Jugoslavija, nego da zajedno budemo jači, rekao je Dačić.

Dodao je da su Srbiji puno bliže Hrvatska i BiH nego neka druga zemlja. Zauzeo se i za to da prve korake u oživljavanju suradnje Hrvatske i Srbije učine dvojica premijera i vlade.

‘Nije to pitanje simpatije ili antipatije, mi smo države koje moraju surađivati’, rekao je Dačić.

Odbacio je mogućnost priznanja Kosova dodajući da se Srbija neće povući iz pregovora te da će nastaviti inzistirati na autonomiji područja većinski nastanjenih Srbima.

Upitan o odnosima s predsjednikom RS-a s Miloradom Dodikom, Dačić je rekao da ga Dodik nije podržao u predsjedničkim izborima, ali da su Beogradu važniji posebni odnosi s RS-om nego tko vlada.

HRT

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close