Prevent opremio dječije igralište

Povodom 3. decembra, Medjunarodnog dana osoba sa invaliditetom Prevent najavljuje zavšetak radova na djećijem igralištu u ulici Adolfa Goldberga. Prevent je u proteklom periodu u saradnji sa UG Naša Djeca Zenica realizovao projekat izgradnje dječijeg igrališta koje je prvo ovakve vrste u Zenici. Postavljni su koševi i golovi, te dodatni mobilijar- ljuljačka i klackalica prilagođene za djecu sa posebnim potrebama. Radi se o inkluzivnom parku u kome će djeca sa posebnim potrebama moći da se igraju u bezbjednim i njima prilagođenim uslovima.

Na ovaj način Prevent nastavlja kontinitet ulaganja u lokalnu zajednicu sa posebnim akcentom na razvoj mladih. „Prevent je najveći privatni poslodavac u ZDK i samo u Zenici zapošljava oko 1500 uposlenika. Osjećamo obavezu da naš uspjeh podjelimo sa širom lokalnom zajednicom. Ovaj projekat kao i niz drugih koje smo relaizovali, pokazuju našu spremnost da pomognemo onima kojima je to potrebno. Nadamo se da će ovaj park biti mjesto druženja i međusobnog razumjevanja za svu djecu Zenice. Djeca su budućnost ove države i njima trebamo omogućiti da rastu i razvijaju se poštujući jedni druge jer samo tako možemo zajedno graditi Bosnu i Hercegovinu“ izjavila je Aida Salkić, PR menadžer Prevent grupacije.
Iako je igralište u potpunosti završeno, zbog zimskog perioda koji je pred nama, te skupih sadržaja, odlučili smo se da određene sadržaje skladištimo do proljeća naredne godine. Zvanično otvorenje uz poseban program ćemo realizirati sredinom marta, kad je i godišnjica Udruženja Naša djeca. Nadamo se da je svijest građana dosegla viši nivo, te da ćemo svi brinuti da spriječimo namjerno uništavanje dječijih igrališta, koja su u stalnoj opasnosti od vandalizma, istakao je Ernad Bihorac, generalni sekretar UG Naša Djeca Zenica.

Prevent grupacija vodeći je izvoznik tri godine zaredom. Sa proizvodnim pogonima u Visokom, Zenici, Jelahu, Goraždu, Travniku, Sarajevu i Srebrenici ova kompanija motor je razvoja bh. privrede.

zenicablog.com

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close