UIOBiH: Poziv obveznicima da podnesu zahtjev za “e-PDV”

Registrovanim PDV obveznicima, koji postanu korisnici “e-PDV” sistema, omogućava se putem interneta uvid u vlastitu evidenciju i podatke koji se nalaze u informacionom sistemu Uprave za indirektno oporezivanje

(Fena)

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH pozvala je sve obveznike da podnesu zahtjev za korištenje web sistema “е-PDV”.

Registrovanim PDV obveznicima, koji postanu korisnici “e-PDV” sistema, omogućava se putem interneta uvid u vlastitu evidenciju i podatke koji se nalaze u informacionom sistemu Uprave za indirektno oporezivanje.

Tako obveznici koji postanu korisnici web sistema “e-PDV” u bilo kom momentu mogu vidjeti stanje na svojoj poreskoj kartici, informacije o povratu PDV-a, poreskom kreditu, kamtama i slično, navodi se u nedjelju u saopćenju UIOBiH.

Poreski obveznici, koji žele postati korisnici novog web sistema “e-PDV” Uprave za indirektno oporezivanje, treba da: dostave potpisanu i ovjerenu Izjavu (koja se nalazi na web stranici UIO), u pripadajući Regionalni centar UIO – Grupi za informacione tehnologije, imaju internet konekciju, program za pregledanje sadržaja na internetu (Browser), te osnovno iskustvo u korištenju WEB aplikacija.

U periodu od sedam dana, nakon dostavljanja potpisane i ovjerene Izjave, odgovorno lice poreznog obveznika ili lice ovlašteno od istog na osnovu uredno ovjerene punomoći može lično preuzeti korisničko ime i lozinku u Grupi za informacione tehnologije pripadajućeg Regionalnog centra UIO, što će omogućiti pristup i korištenje web sistema “е-PDV”.

Uprava za indirektno oporezivanje web servis “e PDV” svojim korisnicima stavlja na raspolaganje potpuno besplatno.

Korištenjem elektronske aplikacije “e PDV” poreski obveznici neće morati informacije o stanju na svojoj poreznoj kartici, povratu i poreznom kreditu tražiti podnošenjem zahtjeva za izlistavanje porezne kartice nadležnom regionalnom centru UIO, ili to provjeravti putem telefona.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close