Pomozimo Hajrudinu Čeliću – I BOLESTAN I SIROMAŠAN

Dvadesetsedmogodišnji Hajrudin Čelić, što bi se reklo, “Nema ni kučeta ni mačeta”. Privremeni smještaj našao je u naselju Bradve kod Visokog, kod svog amidže Ferida. Nema nikakvih novčanih primanja. Pored siromaštva, muči ga i bolest. Bole ga noge, kičma, pluća i želudac.
Hajrudin ovim putem poziva društvena i privatna preduzeća, domaće i međunarodne humanitarne organizacije, kao i sve ljude dobre volje da mu doniraju novac, hranu, lijekove, odjeću i obuću. Novac se može poslati poštanskom uplatnicom, vrijednosnim pismom, putem Western uniona, kao i roba, donijeti lično na adresu:Hajrudin Čelić, Bradve, 71305 Donje Moštre kod Visokog. Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 062.461-046.

– Od 1992.do 1996.godine proveo sam u Domu za nezbrinutu djecu u Banjoj Luci. Nije mi bilo lako. Babo me je doveo iz Banje Luke i s njim sam živio u Hrastovima kod Bilalovca sve dok nije preselio na Ahiret. Volio bih da mi neko kupi pola duluma zemlje, koju mi Munib Junuzović u Bilalovcu prodaje za 7.000 KM. Velika mi je želja da u Bilalovcu napravim malu kućicu, pa da imam svoj krov nad glavom. Svaka pomoć mi je dobrodošla. Svima koji mi pomognu, unaprijed od srca hvala – kaže Hajrudin Čelić.

www.magazinplus.eu – Džemal Softić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close