Izvještaj MUP-a ZDK za 16.01.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 16.01.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, fizičkim napadom na drugog, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 16.01.2013. godine, u ulici Mehmeda Spahe, od strane I.D. izvršeno je razbojništvo nad B.A., tako što je od iste otuđen ceker sa prehrambenim artiklima. Intervencijom službenika policije, I.D. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Centar, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 16.01.2013. godine, u ulici Bistua Nuova, od strane policijskih službenika izvršena je kontrola teretnog motornog vozila mercedes, registarskih oznaka T18-K-795, kojim je upravljao H.D. iz Zenice, kojom prilikom je utvrđeno da registarske tablice pripadaju drugom vozilu. Vozilo je privremeno oduzeto, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 16.01.2013. godine, u ulici Braće Pobrić, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo H.E., iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog nakita. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 16.01.2013. godine, u mjestu Moštre, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali nepoznato vozilo i vozač koji se udaljio sa lica mjesta, i pješak H.A. koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Usora

Dana 16.01.2013. godine, na magistralnom putu M-4, u mjestu Žabljak, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: putničko motorno vozilo mercedes, registarskih oznaka T84-J-187, kojim je upravljao P.A. iz Žepča, putničko motorno vozilo passat, registarskih oznaka A56-O-678, kojim je upravljao Đ.V. iz Zenice, i putničko motorno vozilo audi, registarskih oznaka A27-O-373, kojim je upravljao J.A. iz Žepča. U saobraćajnoj nezgodi, lake tjelesne povrede zadobila je saputnica iz vozila audi, F.J. iz Žepča. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close