Evelin Vila: Svrha mojih radova je lijepo i funkcionalno

Evelin Vila iz Visokog ima bogato iskustvo u izradi odjeće, obuće i drugih predmeta od kože. U razgovoru s nama  otkrio nam je kako došao na ideju  izrade različitih  predmeta od kože i gdje se mogu vidjeti njegovi radovi te što planira u budućnosti.

Što sve izrađujete od kože?

Prije nekoliko godina osjetio sam potrebu raditi nešto drugačije od “sivila” koje nudi tržište. I tako sam počeo sa izradom papuča. Materijal koji koristim je prirodna gotova koža iz uvoza ali i što je moguće više domaće proizvodnje. Uvijek sam u potrazi za različitim vrstama materijala(koža) različitim bojama što mi omogućava ostvariti moje ideje. Motive koje koristim najčešće su cvjetni ili je to samo poigravanje bojama. Nešto kasnije počinjem raditi ukrasne  jastuke od kože, a u zadnje vrijeme izrađujem nesesere,torbice,torbe itd.  različitih dimenzija jednostavnog oblika koristeći slične motive kao na papučama i jastucima. Torbe-torbice mogu biti unisex u zavisnosti koji motiv koristim. Cilj uvijek isti : lijepo i funkcionalno (nadam se).

Gdje ste izlagali svoje radove?

Radove sam izlagao na Modamo kreARTivi prošle i ove godine ali i nekoliko puta u Sarajevu na sličnim sajmovima  koje smatram vrlo korisnim za svakog kreativca. U izravnom kontaktu sa potencijalnim mušterijama možete mnogo naučiti ali takođe i razmijeniti iskustva i ideje sa drugim kreativcima.

Planovi u budućnosti?

Sarađujem sa dvije prodavaonice u  Sarajevu koje daju prednost handmade-u.
budući da sam primijetio da stranci  najčešće  kupuju moje proizvode pokusat ću ostvariti saradnju sa prodavaonicama u turističkim mjestima širom zemlje.

hum.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close