RukometSport

Pogledajte zašto je Duvnjak najbolji igrač svijeta

SVI oni koji dugo prate rukomet i hrvatsku reprezentaciju složit će se da Domagoj Duvnjak igra najbolje prvenstvo u svojoj karijeri. 

Istina, Duvnjak je igrač koji nikad nije podbacio ili kriminalno odigrao, no ono što pruža na ovom Euru je neviđeno. Igra obranu i napad na razini najboljeg igrača svijeta. No ono što je sinoć napravio u posljednjim sekundama utakmice promaknulo je svima. Šegina obrana zicera za pobjedu je potez utakmice, no ovo što je Duvnjak napravio je potez turnira.

Krenimo redom.

1. U trenutku kada njemački pivot prima loptu na crti i puca prema Šegi, David Mandić ispada u obrani i kreće prema naprijed. S lijevog vanjskog na šest metara došao je čak ispred Duvnjaka na devet metara i zbog toga se stvorila golema rupa koja nas je itekako mogla koštati.

Strelica pokazuje gdje bi Mandić trebao stajati.

2. Srećom imamo velikog Domagoja Duvnjaka koji je povukao Mandića i bacio ga natrag u obranu, a upravo je njemački desni vanjski pucao preko Mandića koji ga je majstorski blokirao, no da nije bilo Duvnjaka i njegovog povlačenja Mandića, njemački rukometaš bi se lagano prošetao i iskoristio rupu u obrani i vjerojatno zabio za podjelu bodova. Dule, hvala ti. 

Pozorno pogledajte video ispod i pratite reakciju Duvnjaka koju smo opisali gore.TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

EHF EURO@EHFEURO

Marin Sego saves the day for @HRStwitt #ehfeuro2020 #dreamwinremember47222:17 – 18. sij 2020.Informacije o Twitter oglasima i zaštiti privatnostiBroj osoba koje o tome govore: 120

Nitko ne živi za medalju kao Duvnjak. Došao je osvojiti to zlato i nitko ga ne može zaustaviti

Ni najveći svih vremena, Ivano Balić, nije uspio osvojiti zlato na europskom prvenstvu. Hrvatski rukomet ima sve moguće medalje, no nedostaje samo europsko zlato, a Duvnjak je rekao sebi – sada ili nikada. Takav je dojam ostavio svojom genijalnom igrom.

Samo ga emocije mogu pobijediti

Hrvatska je sinoć pobijedila opasnu Njemačku za polufinale, a Duvnjaku je to u tom trenutku značilo previše. Emocije su ga uspjele pobijediti i rasplakao se na terenu. Vidio je tisuće navijača i svoje suigrače kako se vesele pa nije izdržao, pustio je suze radosnice i oduševio sve.

“Suze na kraju? To su suze radosnice, mislim da je cijela ekipa plakala. Ne znam kad sam posljednji put pucao sedmerac. Mislim da je to bilo u Riju 2016., a prije toga – pojma nemam kad… Slušajte, ovo su… Mi imamo penaldžije u reprezentaciji. Ovaj turnir je, ovaj turnir ne ide, ali ja sam uvjeren da će do kraja turnira pogodit sve penale”, rekao je Duvnjak.

Index.hr

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close