Počinje “operacija Francuska”: Zmajevi danas stižu u Zenicu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okuplja u trening centru u Zenici uoči početka priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Iako su mnogi Zmajevi već stigli u Bosnu i Hercegovinu, većina njih će danas sletjeti u glavni grad BiH, a nakon toga se uputiti ka Zenici gdje će biti smješteni uoči kvalifikacione utakmice protiv Kipra 9. septembra.

Nakon tačno godinu dana otkako je zvanično otvoren, Zmajevi će imati priliku trenirati i boraviti u jednom od najmodernijih trening centar u regiji čijem je otvorenju prisustvovao i predsjednik UEFA-e Michel Platini.

U okviru sportskog kompleksa nalaze se jedan nogometni teren sa prirodnom i jedan teren sa vještačkom travom. U objektu, odnosno tribini kompleksa, nalazi se smještajni dio sa 24 dvokrevetne sobe, dva apartmana koja su namijenjena za selektore, sala za sastanke, restoran sa kuhinjom, šest svlačionica, prostor za zabavne aktivnosti, sauna…

Trening centar neće služiti samo za pripreme i odgovarajuće aktivnosti reprezentativnih selekcija.

Već nakon tri dana boravka u svom trening centru Zmajevi će iz Zenice otputovati u Tuzlu, gdje će 4. septembra igrati prijateljski meč sa selekcijom Lihtenštajna, nakon čega se vraćaju u Centar gdje će boraviti do 9. septembra, kada igraju prvi kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo protiv reprezentacije Kipra, na stadionu Bilino Polje.

Nakon ove utakmice, reprezentativci BiH putuju u Wales da bi u trećem kolu na Bilinom Polju dočekali Belgiju.

Za prijateljski susret protiv Lihtenštajna i kvalifikacioun utakmicu protiv Kipra selektor Safet Sušić je pozvao Asmira Begovića, Jasmina Fejzića, Ratka Dujkovića, Ognjena Vranješa, Ermina Bičakčića, Tonija Šunjića, Mensura Mujdžu, Avdiju Vršajevića, Muhameda Bešića, Sejada Salihovića, Gojka Cimirota, Harisa Medunjanina, Senada Lulića, Miralema Pjanića, Sanjina Prcića, Izeta Hajrovića, Gorana Zakarića, Anela Hadžića, Tina Sušića, Vedada Ibiševića, Edina Džeku i Edina Višću.

 

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close