Otkriven drugi nivo podzemnih tunela na bosanskoj piramidi (VIDEO)

Otkriven drugi nivo podzemnih tunela na bosanskoj piramidi, koji sadrži pravi lavirint! (VIDEO)

Istraživači na Bosanskoj Piramidi otkrili su drugi nivo tunela ispod koga se nalazi pravi podzemni lavirint.

Doktor Osmanagić, glavni istraživač i pronalazač Bosanskih Piramida otkrio je ulaz u drugi nivo tunela, koji se nalazI ispod podzemnog lavirinta Ravne u Visokom. U septembru 2015. godine otkriven je skup kompleksnih tunela 20 metara ispod postojećeg prvog nivoa koji je iskopan prije skoro 10 godina.

Drugi nivo tunela ili “Ravne 2” kako ga je prozvao doktor Osmanagić, zapečaćeni su baš kao i Ravne tuneli. Materijal koji se koristio za popunjavanje tunela identičan je kao i onaj koji postoji u gornjim nivoima lavirinta.

Prema istraživanju, energetska svojstva podzemnog lavirinta identična su onima koji su zabilježeni na piramidama u Visokom što je dovelo istraživače da veruju da postoji jaka veza između njih.

Prema Osmanagiću i njegovom timu, preko 1,7 kilometara lavirinta je do sada sređeno i raščišćeno, ali kako bi se očistio cio kompleks bit će potrebno vrijeme.

Prema izveštajima iz Visokog, otkriće drugog nivoa tunela dalo je Bosanskoj Piramidi drugu dimenziju. Istraživači vjeruju da su vertikalni tuneli izgrađeni u cilju povezivanja oba nivoa. S obzirom da stiže zima, tim planira da počne iskopavanje od proljeća 2016. godine.

(Agencije)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close