Do kraja novembra preuzimamo vlast na svim nivoima

Na marginama panel diskusije o obilježavanju 20. godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, danas je u Mostaru održan sastanak lidera SBB-a, SDA i HDZ BiH Fahrudina Radončića, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, piše novinska agencija Patria.

Trojica lidera razgovarala su o rekonstrukciji Vijeća ministara BiH.

Čović je novinarima rekao da je krajnje vrijeme, da na državnom i kantonalnom nivou, kao što je to urađeno na federalnom, SBB bude partner SDA i HDZ-a.

– Složene procedure imenovanja u Vijeću ministara moramo početi raditi već od ponedjeljka. U najkraćem mogućem roku sazivanjem vanrednih sjednica taj posao se može završiti. Ne postoji više nijedan razlog da iz novembra izađemo, a da ova koalicija ne djeluje na svim nivoima, rekao je Čović.

Za Izetbegovića ovaj proces ide brže nego što je on očekivao. Istakao je da je ovo prvi puta da se tri lidera sastaju, tako da koalicija može početi raditi na svim nivoima već od naredne sedmice.

Radončić je naglasio da uspostava vlada na svim nivoima vlasti ide u najboljoj dinamici, te da je upravo to ono što je i obećano građanima.

– Obećali smo da ovo neće biti obična koalicija gdje ćemo pregovarati, nego gdje ćemo se dogovarati i to ispunjavamo na najbolji i najefikasniji način- naglasio je Radončić.

(NAP)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close