Visoko

Općina Visoko sufinansira projekat rekonstrukcije Šadrvanske (Alauddin Kebir) džamije

Na današnjem sastanku sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice u Visokom –  Midhatom ef. Čakalovićem potpisan je Sporazum o zajedničkom učešću u realizaciji projekta „Rekonstrukcija Šadrvanske (Alauddin Kebir) džamije u Visokom”.

Općina Visoko će osigurati dio finansijskih sredstava za realizaciju ovog projekta iz Budžeta Općine Visoko za 2019. godinu, dok je veći dio sredstava za navedene radove obezbijedio džematski odbor Šadrvanske džamije – inicijator kompletnog projekta rekonstrukcije.

Danas je razmotreno i stanje ostalih vjerskih objekata u Visokom, kao i projekti realizovani na istom planu u proteklom periodu.

“Nakon rekonstrukcije mnogih vjerskih objekata na području općine Visoko došla je na red i Šadrvanska džamija u čiji projekat se rado i mi uključujemo. Nadamo se da će radovi na Šadrvanskoj džamiji biti završeni do Kurbanskog bajrama kada će se ovoj visočkoj ljepotici vratiti stari sjaj”, kazala je Općinska načelnica.

Glavni imam MIZ-a Visoko je izuzetno zadovoljan početkom uspješne saradnje i projektom koji će obradovati mnoge građane općine Visoko.

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close