BiHPolitika

Okupili se nezavisni načelnici i predstavnici nezavisnog bloka

Okupili se nezavisni načelnici i predstavnici nezavisnog bloka: Alternativni put i drugačije politike

U  Sarajevu su se danas okupili nezavisni načelnici i predstavnici nezavisnog bloka, doznali su novinari nakon skupa u Uniticu.

Nezavisni blok je očito nova politička ideja na ovdašnjoj sceni, a tema skupa bili su gorući, ekonomski problemi u Bosni i Hercegovini. I naravno, traženje odgovora na pitanje: kako ih riješiti?

Među nezavisnim bio je predsjednik novoosnovanog kluba u Parlamentarnoj skupštini BiH Salko Sokolović. Sokolović i njegov zamjenik u Klubu Sadik Ahmetović, kao i Šemsudin Mehmedović nedavno su dobili ukor od Predsjedništva SDA, dok je na istoj sjednici Predsjedništva odlučeno da Senad Šepić bude isključen iz ove stranke.

Ovo pitanje tim je aktuelnije što je već u subotu najavljena nova sjednica Predsjedništva SDA na kojoj će stranka, kako je u Parlamentu novinarima najavio Šefik Džaferović, predsjedatelj PDPSBiH i visoki stranački dužnosnik, razgovarati i o rezultatima najnovijeg glasanja o izmjenama Zakona o akcizama koje ni ove sedmice nisu podržali ni Sokolović ni Ahmetović, a ni isključeni Šepić, dok je Mehmedović bio suzdržan.

Hoće li i ostatak Nezavisnog kluba biti isključen iz SDA, znat će se već prekosutra, no pravo je pitanje kako će biti kategorizirana suzdržanost Šemsudina Mehmedovića. Podsjetimo, Mehmedovića je podržao OO SDA Tešanj, koji je na vanrednoj skupštini prošlog vikenda zatražio od lidera SDA Bakira Izetbegovića da povuče ukor izrečen Mehmedoviću.

Mediji nisu imali priliku prisustvovati okupljanju u Uniticu, gdje su se nezavisni načelnici i nezavisni poslanici susreli sa intelektualcima, profesorima, mladim ljudima zainteresiranim, ali i zabrinutim za zbivanja u zemlji i razmijenili mišljenja i ideje kuda i kako dalje. Traže se alternativni put i drugačije politike koje će donijeti dobro običnom čovjeku.

(Oslobođenje)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close