Njemački ambasador posjetio Tvornicu cementa Kakanj

Christian Hellbach zadovoljan radom članice HeidelbergCementa

Generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku Branimir Muidža, izvršni direktor HeidelbergCementa za centralnu Evropu i centralnu Aziju Andreas Kern i izvršni direktor Tvornice cementa Kakanj Izudin Neimarlija susreli su se danas u Kaknju s ambasadorom SR Njemačke u BiH Christianom Hellbachom.

Muidža je predstavio dosadašnja ulaganja njemačkog HeidelbergCementa u BiH i Hrvatskoj, s posebnim osvrtom na modernizaciju postrojenja u tvornici u Kaknju koja danas radi prema svim evropskim standardima kvalitete i zaštite okoliša.

Istakao je da je HeidelbergCement počeo ulaganja u BiH 2000. privatizacijom Tvornice cementa Kakanj, a u proteklih 15 godina od potpuno amortizovane tvornice napravili su modernu i ekološki naprednu tvornicu u koju je ugrađena najbolja dostupna tehnologija.

020901512sk

Foto: Fena (Hellbach u društvu Muidže, Kerna i Neimarlije)

– Unatoč veoma zahtjevnom ekonomskom okruženju, obogatili smo proizvodne djelatnosti proizvodnjom betona, te poslovanje proširili i na susjednu Hrvatsku – rekao je Muidža.

Predstavnici HeidelbergCementa su ambasadora Hellbacha informirali o planovima poslovanja u BiH i Hrvatskoj, te predstojećim investicijskim projektima. Posebno su istakli širenje poslovanja u Hrvatskoj preuzimanjem poslovnih jedinica meksičkog Cemexa.

Ambasador Hellbach tokom obilaska postrojenja u Kaknju nije krio veliko zadovoljstvo zbog uspjeha koji Tvornica cementa Kakanj postiže otkako je članica njemačkog HeidelbergCementa, te istakao da će njemačka ambasada nastaviti pružati podršku investiranju u BiH i regiji te sveukupnom poboljšanju ekonomske i investicijske klime.

Napomenuo je i da će u narednom periodu intenzivno raditi na jačanju ekonomske saradnje, što će biti interes i za narode BiH i Njemačke, saopćeno je iz Tvornice cementa Kakanj.

Autor: Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close