Video – Musemić: “Uraditi ćemo najbolje za klub”

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo jučer je održana press konferencija uoči današnje prozivke igrača na stadionu “Asim Ferhatović-Hase”. Prisutnim predstavnicima medija su se obratili direktor kluba, Dino Selimović, i šef stručnog štaba, Husref Musemić.

Direktor, Dino Selimović, istakao je da su protekle dvije sedmice u klubu bile itekako radne.

“Igrači su na odmor otišli 31. maja, prošlo je 10 dana i već danas su na prozivci. Nismo pauzirali, razgovarali smo sa određenim igračima, kada je u pitanju igrački kadar. Naravno, sve uz konsultacije sa stručnim štabom. Drago mi je što se šef stručnog štaba dobro oporavlja i da je i više nego u stanju da vodi ekipu u narednom periodu.”, kazao je Selimović.

“Teško je ovdje kod nas usaglasiti neke stvari. U zimskom periodu imamo 100 dana pauze, a sada 10 dana. Kroz analizu koju smo napravili pokušavamo da pronađemo šta je to napotrebnije Sarajevu i tako se ponašamo. Pokušavamo da dovedemo igrače na pozicije na kojima su deficiti. Još smo u razgovoru sa igračima i nadamo se da ćemo u narednim danima imati još 2-3 igrača pod ugovorom. Svi igrači žele sada vani i jako je teško naći pravo rješenje. Nadam se da ćemo uraditi najbolje. Što se tiče mene, željan sam rada i pun energije. Biti ću sve bolji.”, kazao je Husref Musemić, dodavši:

“Prvi dio priprema za narednu sezonu Sarajevo će obaviti u glavnom gradu, gdje će boraviti od 10. do 17. juna. Jutarnji treninzi u tom periodu će biti organizovani u Hrasnici, dok će se popodne trenirati na Koševu. Nakon sedam dana u Sarajevu, bordo tim će otputovati u Sloveniju, tačnije u Mursku Sobotu, gdje će obaviti finalni dio priprema. Planirano je i odigravanje nekoliko pripremnih utakmica, a već je poznato da će Sarajlije 18. juna igrati protiv slovenačkog prvaka Maribora, a tri dana kasnije snage će odmjeriti i sa kijevskim Arsenalom. Prema riječima trenera Musemića, u Sloveniji će biti odigran još jedan kontrolni meč 24. juna, a protivnik će biti naknadno utvrđen.”

FK Sarajevo

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close