Izvještaj MUP-a ZDK za 10.06.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 10.06.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 10.06.2013. godine, u ulici Pehare, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo S.J., iz koje je otuđena određena količina predmeta. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 10.06.2013. godine, po naredbi Općinskog suda Tešanj, službenici Policijske stanice Tešanj su u mjestu Rosulje izvršili pretres porodične kuće, pomoćnih objekata i putničkog motornog vozila, vlasništvo A.A. Prilikom pretresa, u kući je pronađen 15,71 gram biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Lice A.A. je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Vareš

Dana 10.06.2013. godine, u mjestu Hodžići, sa željezničke pruge je izvršena krađa 950 komada vezica i drugog pribora. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Zenica

Dana 09.06.2013. godine, oko 21,50 sati, u mjestu Dočići- Trešnjeva Glava, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa puta putničkog motornog vozila VW kombi, registarskih oznaka 852-K-945, kojim je upravljao H.Dž. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 10.06.2013. godine, u ulici Bosanska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo opel, registarskih oznaka WIM 2727, kojim je upravljao M.H. iz Zavidovića, i putničko motorno vozilo ford, registarskih oznaka M60-E-580, kojim je upravljao Dž.N. iz Tešnja. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobili su navedeni vozač vozila ford, kao i M.S., suvozač iz vozila opel. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close