Mladen Marić : Ko je Erdogan da kaže kako Asad mora otići sa vlasti?!

Gostujući u emisiji “Klub 20” koja se emitira na TVSA, Mladen Marić je ponovo, na sebi svojstven način, približio običnim gledateljima dešavanja na svjetskoj političkoj i ekonomskoj sceni.

Nije propustio “potkačiti” svjetske elite i vodeće političare moćnih sila, koji se ponašaju kao svjetski policajci i interveniraju tamo gdje ih niko ne zove. Tako je naveo primjer da je Sarkozi, bivši francuski predsjednik, vojno intervenirao u manje država, nego njegov nasljednik na toj poziciji, navodni ljevičar Olland. Također, Barak Obama, dobitnik Nobelove nagrade za mir, intervenirao je vojno u čak sedam država.

Za Putina je kazao da je pokazao zube Zapadu i podigao Rusiju na vojnom i ekonomskom planu, te da je vojna intervencija Ruske armije u Siriji pokazala svijetu do danas neviđena oružja, za koja nisu znale ni SAD. Također ruski projektili su neprimijećeno sa Kaspijskog mora pogađali ciljeve u Siriji, čime je pao u vodu mit Zapada o nadzoru kopna, neba i mora.

Posebno je potcrtao kako teroristička grupa DAIŠ ima sponzore među nekim od zemalja G20, imenujući Tursku, odnosno njenog predsjednika Erdogana, uz Saudijsku Arabiju,  najodgovornijim za uspon ove militantne organizacije. Upitaavši ko je to Erdogan pa da odlučuje hoće li Asad ostati na vlasti ili ne.

Za napade u Parizu je rekao kako je vrlo vjerovatno da su oni provedeni s namjerom jačanja pozicije “bezbojnog poštara” Francoa Hollanda, kao što su i napadi na “blizance” 11/9 ojačali “glupana” Georga W. Busha.

Naravno, instaliranje Izraela 1948. godine bilo je okidač za sve ono što danas proživljavaju ljudi Bliskog Istoka , ali i cijelog svijeta, mišljenja je Mladen Marić.

Pogledajte video:

/revolucija.org/

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close