Milioner iz Amerike donirao novac za javnu kuhinju u Visokom

Anel Bajtarević koji je prošlog mjeseca postao milioner u SAD-u tako što je na lutriji osvojio najvrjedniji dobitak od 20.800.000 dolara za rad javne kuhinje u Visokom uplatio je 5.000 dolara.

Zahvaljujući lokalnim portalima Bajtarević je saznao za inicijativu otvaranja javne kuhinje u Visokom te je putem svog oca Muhameda uspostavio prvi kontakt sa portalima.

Ovom uplatom iz Udruženja ”Mladi Volonteri” navode je uplaćena prva veća donacija sredstava namjenjenih za početak rada Javne kuhinje u Visokom.

U Visokom bi uskoro trebala početi s radom prva javna kuhinja. Udruženje ”Mladi volonteri” iz Visokog napravilo je kompletnu projektnu dokumentaciju i radovi na otvaranju kuhinje već su u toku.
Projektom se želi poboljšati stanje socijalno ugroženih kategorija na području općine Visoko.

Projekt je baziran na otvaranju javne kuhinje koja će dnevno dijeliti po 200 obroka za 200 socijalno najugroženijih osoba sa prostora cijele općine.

Javna kuhinja neće biti restoranskog tipa nego će se sastojati od kuhinje, gdje će se pripremati dnevni obroci te mjesta za podjelu 200 obroka dnevno, 365 dana u godini.

Ova javna kuhinja će servirati obroke vikendima i praznicima.

FENA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close