KO SBB BiH ZDK: Delegacija SBB Zenica u posjeti rudarima

Federalni zastupnik SBB BiH Nasir Beganović i vijećnici Saveza za bolju budućnost BiH Zenica, Sedžida Beganović-Isaković i Edhem Fejzić, posjetili su jučer  povrijeđene rudare Asmira Šahdana i Binezudina Nukića, koji se nalaze na liječenju na odjelu Traumatologije u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Šahdan i Nukić zadržani su na bolničkom liječenju dok su njihove kolege Salko Dilaver i Haris Kulenović na kućnom liječenju. Njihov kolega rudar Almedin Smriko nažalost poginuo je u rudniku Stara jama u Zenici, u nesreći koja se dogodila u nedjelju navečer u 21.30 sati.

U razgovoru s rudarima, članovi delegacije izrazili su želju za brz opravak. Posebne emocije izazvala je posjeta vijećnika Fejzića, koji je njihov radni kolega u zeničkom Rudniku.

–  Posao u rudniku je specifičan i svi mi trebamo se zajedno  truditi da ovim ljudima koji idu i hiljade metara pod zemlju obezbijedimo što humanije uslove rada.  Prije svega mislim na tehnologiju, bezbijednost, što veći stepen zaštite na radu – kazao je zastupnik u Parlamentu Federacije BiH,  Nasir Beganović.

KO SBB BiH ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close