Kolekcije Emine Husedžinović nadmašila očekivanja

SPEKTAKULARNO OTVOREN 32. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO

Sinoć je u prepunoj sali Doma Oružanih snaga BiH, modnom revijom armije modnom revijom Emine Husedžinović Ibrahimović započelo najiščekivanije izdanje jedinog domaćeg internacionalnog događaja, 32. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i modne agencije Abc Models.

Predivna jednostavna minimalistička bijela pista i prvi redovi prepuni poznatih osoba dali su naslutiti da nas čeka prekrasna modna večer za pamćenje.

Gromoglasnim aplauzima publike nagrađivan je svaki izlazak manekeneki na pistu. Kolekcija kreatorice koja je sinošnjom revijom učvrstila poziciju najbolje kreatorice u BiH nazvana je Metropolis a sastojala se od 40 ekskluzivnih unikatnih toaleta. Reviju je pratio i frizersko kozmetički perfomans studija MAESTRO i Seada Selmanovića ali i specijalna muzika koja je upotpunila patmosferu svjetskih metropola u glavnom gradu BiH.

Revijalni dio prve večeri 32. NIVEA BH FASHION WEEKA bio je podjeljen u tri zasebne modne cijeline za nadolazeće proljeće/ljeto 2014. godine.

Prvo smo vidjeli spektakularnu modnu reviju Emine Husedžinović Ibrahimović,poslije koje je uslijudeila dfascinantna kolekcije Amine Hasanbegović, VIP gošće NIVEA FASHION WEEKA iz Srbije.

Kolekcvija Amine Hasanbegović izazvala je veliko oduševljenje zvanica te još jednom dokazala zašto je ime Amine Hasanbegović ekvivaletnt već godinam za modnu scenu Srbije.

Amininu kolekciju nazvanu Foloyy my birds and Buterfly pratio je i perfomans sa kavezima i cvijećem, a fascinantne kreacije sačinjene od profijenih materijala  izazvale su oduševljenje zvanica.

Murat Keser VIP modni dizajner iz Turske ostavljen  je sa razlogom za kraj prve večeri 32. NIVEA BH FASHION WEEKA.

 

Ekstravagancija, kontroverznost i maštovitost odlike su po kojima je ovaj dizajner ostavio prisutne bez daha. Manekeni imanekenke prodefilovilaus su pismo u kreaicjama sačinjenih od igala, šprica, nitni i metala.

Kolekcijom od 15-tak modela Murat Keser koji je dokazao sinoć zašto važi za najuticajniju ličnost kada je u pitanju širenje i etabliranje modne scene turske na svjetskom tržištu.

zanimljvio je da je sa turskjim modnim dizajnerom stigao i turski modni skaut koji je već ponudio poslovne ugovore manekenkama Modne agencije ABC Models, ali isto tako i da je modna eagentica iz Milana također u bakestageu birala nova lica za psolovne anagžmane bh. ljepotica na svketskom trežćištu.

Poslije zvaničnog dijela programa kojem su prisustvovale sve medijske kuće iz regiona u holu Domu Oružanih snaga BiH održan je i SARAJEVSKO after party.

Druge večeri NIVEA BH FASHION WEEKA očekuju nas modne revije etablirani bh. modnih dizajnera Blanke Zgonjanin, Marije  Perić, Nives Ćorić, Senade Brković i Aide Vrabac T. koja će predstaviti svoju kolekciju DeeDee Sparow za proljeće/ljeto 2014.

Potom slijedi takmičenje mladih neafirmisanih modnih dizajnera PERWOLL NEW GENERATION. Pobjednik i nositelj i nositelj prve titule „Perwoll New Generation“ natječaja za mlade dizajnere, dobija novčanu nagradu od 1000 eura i besplatno učešće na „33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo“ jesen/zima 2014.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close