KO SDA ZDK-a: Vladu treba smijeniti

Vlada Zeničko-dobojskog kantona što prije treba da bude smijenjena, poručili su iz Kantonalne organizacije Stranke demokratske akcije.

Oslobođenje

– Svjesni da se dugo nakon ovog mandata neće vratiti na vlast, oni su iz faze nesnalaženja prešli u fazu destrukcije. Žele porušiti sve za sobom i ostaviti što gore stanje sljedećoj vlasti. Oni koji Vladu budu dalje održavali na vlasti snose odgovornost za srozavanje Kantona. Ako je ne smijeni Skupština do oktobra, nema nikakve dileme da će birači u oktobru smijeniti sve one koji je podržavaju, kazao je Mirsad Zaimović, predsjednik KO SDA ZDK-a.

On je objasnio kako je SDA 2013. godine održala Konvenciju, da je proširila i obnovila organe stranke na svim nivoima. Zbog ozbiljnosti situacije, ranije nego inače, dodao je, formirali su tim za izradu ekonomske platforme za period 2014 – 2018. godina, u kojem su angažovani respektabilni kadrovi, a na čijem čelu je Miralem Galijašević.

– Pred birače nećemo ići samo sa kritikama vlasti. O njima gotovo i ne treba govoriti. Mi želimo ponuditi program koji će nuditi rješenja za nikad gore stanje u kojem se nalazimo od rata pa do danas. Pozvaćemo građane da skupa vratimo stabilnost u ZDK i time doprinesemo jačanju BiH i borbi protiv onih koji žele da je rastoče, poručio je Zaimović.

Podjele unutar SDP-a, raskoli u parlamentarnoj većini, nova prekrajanja Vlade ZDK-a, promjena premijera, nepostojanje vizije, nesposobnost kadrova stranke na vlasti, rezultiralo je, kako tvrde u SDA, najvećim deficitima od kada postoji Kanton, protivustavnim i protivzakonitim djelovanjem, protestima pred zgradom Vlade, padom zaposlenosti, nezadovoljstvom svih kategorija o kojima je Kanton, shodno ustavnim obavezama, dužan brinuti. Zbog toga 2013. ocjenjuju godinom negativnih trendova u ZDK-u u svakom pogledu: političkom, ekonomskom, socijalnom… Parlamentarac SDA iz ZDK-a Jasmin Duvnjak čestitao je veliku pobjedu bh. teniseru Damiru Džumhuru, poželjevši da se serija pobjeda nastavi u junu sa zmajevima u Brazilu, i u oktobru pobjedom SDA na općim izborima.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close