Damir Džumhur prošao i Dodiga i plasirao se u 3. kolo Australian Opena

Veličanstveni pohod Damira Džumhura u Melburnu nastavljen je i nakon meča s Ivanom Dodigom. Naš teniser napravio je novu senzaciju, izbacio je 32. nosioca i prošao u 3. kolo Australian Opena. I to nakon što je gubio 0:2 u setovima.

(avaz)

Dodig je odmah na početku seta uzeo brejk, a Damir se vratio na 3:3 oduzevši servis protivniku. Ipak, teniser iz Međugorja koji nastupa za Hrvatsku osvaja dva naredna gema za 5:3 a zatim riješava set sa 6:4.

U drugom setu ponovo Dodig dolazi do ranog brejka, a Damir kod 4:5 ima priliku da se vrati u set, no dobrim servisom 34. igrač svijeta dolazi do poravnanja, a zatim i do vodstva 2:0 u setovima, 6:4, 6:4.

Treći set bio je ravnopravan sve do sredine seta, a onda kreće furija zvana Damir Džumhur. Osvojio je tri gema zaredom, došao do 6:3, i počela se nazirati velika pobjeda za plasman među 32 tenisera u Melburnu.

Potpuna dominacija u četvrtom setu, dva brejka i 4:1 nakon čega je Dodig predao meč zbog problema sa povredom.

Inače, meč se igrao na temperaturi od 37 stepeni Celzijusa, no Džumhur je pokazao da je fizilčki spreman i za najzahtjevnije mečeve, na terenu je proveo 2 sata i 22 minute a to se nije nimalo osjetilo na njegovoj igri.

Sa osvojenih 115 ATP bodova Damir je osigurao veliki napredak na svjetskoj rang listi gdje je prije početka Australian opena bio na 188. mjestu. Sada ima dovoljno bodova da bude ispod 150. pozicije. Zaradio je i 75 hiljada američkih dolara.

Naredni protivnik Džumhura je Čeh Tomaš Berdih, sedmi teniser svijeta, koji u prethodna dva meča nije izgubio niti jedan set. U 2. kolu savladao je Kenija de Šepera (Kenny De Schepper) iz Francuske, 6:4, 6:1, 6:3.

Bez obzira na taj meč, Damir je već sada osigurao epitet najveće senzacije Australian Opena, mladić rođen 20. maja 1992. godine u Sarajevu pokazao je da ima kvalitet da se bori sa najboljim teniserima današnjice.

Podrška s tribina uz pratnju harmonike

Ponovo je Džumhur imao veliku podršku sa tribina, naši navijači koji žive u Australiji bodrili su ga i kada je gubio, a naš najbolji teniser odužio im se junačkom borbom i velikim trijumfom.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close