X Factor Adria: Ilma, Haris, Lukijan, Armin i Vanja idu dalje, vraća se i Maid!

Ilma Karahmet, Haris Ćato, Lukijan Ivanović, Armin Malikić sa bendom “Doktori” i Vanja Mišić sa bendom “4U” prošli su u nastavak takmičenja X Factor Adria.

Oslobođenje

Narednog utorka gledat ćemo i Maida Hećimovića kojeg je publika zajedno sa Aleksandrom Sekulić vratila u šou. On će se pridružiti finalistima u borbi za pobjedu. Da se to nije desilo, predsjednik žirija Željko Joksimović bi, kako je rekao, napustio takmičenje.

Ilma pod prehladom

U novoj epizodi vidjeli smo nastupe finalista na temu ljubavnih pjesama pod simboličnim nazivom “Love and heartbreak”.

Jedna od glavnih favorita takmičenja 13-godišnja Ilma Karahmet iz Kiseljaka otpjevala je “Grenade” od Bruna Marsa. Iako prehlađena, žiri je bio zadovoljan njenim nastupom.

“Ti pjevaš pa pjevaš. Malo si bila van prave snage. Želim ti puno sreće”, rekao je Joksimović i pohvalio je što nije rekla da je bolesna, dok je Kristina Kovač dodala da je očekivala da će otpjevati stranu pjesmu.

“Ovo je bilo korektno, ali ti si balkanska pjevačica i na našem jeziku mnogo bolje prenosiš emociju.”

Bend Doktori, u kojem nastupa i Armin Malikić, izveli su “Story Of My Life” od grupe One Direction.

Haris Ćato nastupio je kao Justin Biber, što se i nije baš dopalo Željku Joksimoviću.

Haris sevdalija

“Sevdalija, bio si dobar ali u pogrešnoj pjesmi. Meni je ova pjesma jako dosadna. Bio si dopadljiv i radiš na sebi”, rekao je Joksimović, na čijem tragu je bila i Aleksandra Kovač.

“Ja i dalje mislim da si ti potpuno divan. Slažem se sa Željkom, super je Biber, ali ne ova pjesma. Kao da ti nije bilo prijatno. Tvoj talenat je ogroman i voljela bih da te vidim da zasijaš kako znaš”.

Lukijan Ivanović iz Banje Luke, koji je nastupio prvi, izabrao je pjesmu “Lady” od Dine Dvornika. Trema je učinila svoje, pa je, prema mišljenju žirija, Lukijan malo požurio.

“Bilo je super, ovo je bio tvoj izbor pjesme, i s obzirom na to da si prvi nastupao, bio si hrabar”, rekla je Emina Jahović.

Specijalni gost bio je Hari Varešanovići.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close