RukometSport

“Jedva smo skupili novac za put, na Euro idemo praznih džepova”

PREDSJEDNIK Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević poručio je kako su financijska sredstva osigurana te da će rukometaši te zemlje otputovati na Europsko prvenstvo koje će se u siječnju održati u Norveškoj, Švedskoj i Austriji.

“Možda ćemo ići praznih džepova, ali se nadamo da ćemo bar uspjeti osigurati igračima dnevnice. Platili smo hotelski smještaj i put igrača, a osigurali smo i opremu renomiranog bosansko-hercegovačkog proizvođača”, kazao je Umičević.

Prije nekoliko dana je odlazak rukometne reprezentacije na Euro bio pod velikim znakom pitanja jer je Federalna porezna uprava blokirala račun Savezu zbog dugovanja u iznosu od oko 850 tisuća eura.

“Ovaj Rukometni savez BiH nije sljednik prošlog Saveza koji nikad nigdje nije bio upisan, niti u sud, niti u Ministarstvu civilnih poslova BiH. Prošli savez je ukinula država. Mi sutra imamo suđenje. RSBiH je tužio Poreznu upravu Federacije BiH, tražimo porezni broj koji nam moraju dati”, poručio je Umičević te sa žaljenjem ustvrdio kako je rukometna selekcija državni projekt od kojega je država digla ruke .

“Ovo je velika stvar za nas”

Izbornik reprezentacije Bilal Šuman smatra kako se velika neizvjesnost oko nastupa reprezentacije na EP-u nije odrazila na ozračje u momčadi i motivaciju igrača. U pitanju je povijesni, debitantski nastup momčadi na EP-u i za Šumana i sve igrače, od kojih neki u nacionalnom dresu igraju čak 18 godina. To će za sve biti vrhunac karijere. 

“To je za njih velika stvar. Ima tu i mladih momaka. Kao što sam to govorio i prije tri godine, BiH može stalno sudjelovati na velikim natjecanjima – europskim i svjetskim prvenstvima. Plasirali smo se na EP, u lipnju nas već očekuje doigravanje za Svjetsko prvenstvo, znači imamo veliku šansu napraviti kontinuitet i svake godine sudjelovati na velikim smotrama”, ocijenio je Šuman.

Reprezentaciju BiH na Euru očekuje nastup u iznimno teškoj skupini s Francuskom, Portugalom i domaćinom Norveškom, s kojom se Šumanovi izabranici sastaju 10. siječnja u Trondheimu na otvaranju prvenstva.

“Znam da smo u europskim medijima mi totalni autsajderi, ali meni je važno da stvari koje budemo ovdje radili i dogovorili prenesemo na teren 10. siječnja protiv Norveške. Mi nemamo puno toga za izgubiti, možemo samo napraviti veliko iznenađenje. Svaki bod na EP-u bi nam značio mnogo i na tome ćemo raditi”, zaključio je izbornik.

Index.hr

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close