Izvještaj MUP-a ZDK za 29.11.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 29.11.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 28/29.11.2012. godine, u ulici Sarajevska, iz prostorija firme „Borac”, izvršena je krađa bakrenih cijevi i aluminijskog lima. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 29.11.2012. godine, u ulici Aleja ljiljana, prilikom kontrole putničkog motornog vozila ford, registarskih oznaka 981-E-573, kojim je upravljao G.M. iz Maglaja, utvrđeno je da navedene registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Vozilo je privremeno oduzeto, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Usora

Dana 29.11.2012. godine, u mjestu Srednja Omanjska, iz skladišta firme „Gaš“, od strane nepoznatih lica izvršena je krađa određene količine građevinskog materijala. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 28.11.2012. godine, u ulici Travnička cesta, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo audi, registarskih oznaka J24-O-198, kojim je upravljao A.M. iz Zenice, i putničko motorno vozilo opel, registarskih oznaka O31-M-094, kojim je upravljao L.N. iz Travnika. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobili su navedeni vozač vozila opel i suvozači u vozilu audi, K.R. i K.A., obe iz Travnika. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Dana 29.11.2012. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pješaci I.E. i P.R., obe iz Zenice, i nepoznato vozilo i vozač koji se udaljio sa lica mjesta. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobila je I.E. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close