Izvještaj MUP-a ZDK za 28.07.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 28.07.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 28.07.2014. godine, u mjestu Donje Moštre, izvršena je krađa bicikla, vlasništvo V.M. Zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo, slobode je lišen F.A., te je isti zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje lica radi kriminalističke obrade.

Kakanj

Dana 27.07.2014. godine, u 23,20 sati, u ulici Rudi Čajevec, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije firme „Kakanjske novine“, iz kojih je otuđen kompjuter. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Žepče

Dana 28.07.2014. godine, u mjestu Tatarbudžak, od strane nepoznate osobe sa fantomkon na glavi i uz upotrebu vatrenog oružja-automatske puške, izvršeno je razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe „Energopetrol“, kojom prilikom je otuđena određena količina novca, dok povrijeđenih lica nije bilo. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 28.07.2014. godine, na putu M-17 u mjestu Jelina, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali autobus marke “Neoplan”, registarskih oznaka VU-325-AE, kojim je upravljao F.S., i putničko motorno vozilo marke “Fiat-Punto”, registarskih oznaka E21-J-712, kojim je upravljao Ž.D-S. Tom prilikom, navedeni vozač vozila “Fiat-Punto” zadobio je teške tjelesne povrede, dok je suvozač Ž.S. zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Zavidovići

Dana 28.07.2014. godine, u mjestu Mednjik, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Renault”, registarskih oznaka A72-E-213, kojim je upravljao A.N., i pješaci M.I., koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede, i B.B. koja je zadobila lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je osam lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close