Izvještaj MUP-a ZDK za 27.06.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 27.06.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva u kojim nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 27.06.2013. godine, u ulici Londža, izvršena je teška krađa u kiosk “Tobacco press”, kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđena određena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju ove teške krađe.

Visoko

Dana 27.06.2013. godine, u naselju Luke broj 3, izvršena je teška krađa u pokušaju u stan vlasništvo Č.N.. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko koji su o svemu informisali dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Kao rezultat zavedenih operativnih aktivnosti, zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, službenici uniformisane policije su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lica Š.E. i J.N., oba iz Zenice, nad kojim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Usora

Dana 27.06.2013. godine, u naseljenom mjestu Alibegovci, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, registarskih oznaka M67-T-121, kojim je upravljao P.S. iz Usore. Prilikom pregleda vozila pronađena je manja količina suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Na osnovu naredbe Općinskog suda u Tešnju, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata vlasništvo navedenog lica, gdje je pronađena jedna pvc vrečica sa suhom biljnom materijom, koja takođe svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet vještačenja, a lice lišeno slobode i zadržano u postorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, zbog sumnje da je počinilo krivično djelo „ Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. KZ FBiH.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close