Izvještaj MUP-a ZDK za 25.09.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 25.09.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U periodu od 23. do 25.09.2013. godine, u ulici Avde Smajlovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo Č.N., iz koje je otuđena određena količina zlatnog nakita i drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 25.09.2013. godine, putem telefona u Policijsku stanicu Visoko se obratio uposlenik Šumske uprave Visoko i prijavio da je na lokalitetu Kondžilo, općina Visoko, u bespravnoj sječi ogrjevnog drveta zatekao lice B.S. iz Busovače, koji je traktorom marke „Torpedo“, bez registarskih oznaka, prevozio oko 3,5 matara kubnih ogrjevnog drveta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

U toku noći 24/25.09.2013. godine, u mjestu Mećevići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pomoćni objekat – garažu, vlasništvo P.S., iz koje je otuđeno biciklo i određena količina alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Olovo

Dana 25.09.2013. godine, na benzinskoj pumpi „EL“ u Olovu, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo BMW, registarskih oznaka 960-K-903, kojim je upravljao M.D. iz Tuzle. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 25.09.2013. godine, na lokalnom putu u mjestu Jevadžije, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo passat, registarskih oznaka M46-J-810, kojim je upravljao T.S. iz Tešnja, i pješak S.M. iz Tešnja, koja je tom prilikom zadobila neutvrđen stepen povreda. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close