MSŠ “Hazim Šabanović”: Tuče, prijetnje, krađa, otimanje privatnih stvari i iznuda novaca…

Pismo grupe roditelja učenika MSŠ “Hazim Šabanović” Visoko:

Poštovani,

Molimo Vas da ukažete na još jedan problem koji sve više eskalira u našem gradu. Zabrinuti smo za našu djecu koja se iz druge smjene vraćaju sa modricama, bez novca i para koje im otima, kako kažu grupa nasilnika za koju policija zna, ali malo šta poduzima.

Ispred MSŠ “Hazim Šabanović” svaki drugi dan isti problemi: tuče, prijetnje, krađa pa čak i otimanje privatnih stvari i iznuda novaca od đaka. Našu djecu kao srednjoškolce hvata ogroman strah kada iz druge smjene moraju čekati autobus do nekih 20:30h, jer  ”mangupi” koji ih prate, ne biraju ni mjesto ni vrijeme gdje i kada će ih napasti.

Molimo i lokalnu vlast da učini nešto, jer ne poduzimaju ništa povodom ovoga problema. Sve nas mora da bude briga dal’ nečiji sin dođe kući pretučen tako da ga rođena majka jedva prepozna.

Naša djeca svjedoče o noževima i pištoljima koji se koriste za iznudu i nasilje. Dok neko ne bude izboden ili upucan, molimo sve nadležne da poduzmu nešto. Da li mi, roditelji trebamo čekati djecu pred školom nositi noževe, pištolje ili palice kako bi odbranili našu djecu i svi zajedno čitavi došli kući?

Molim našu policiju, lokalnu vlast i školsku upravu da poduzme nešto povodom ovog problema. Molimo krim inspektore da pošalju ljude u večernjim satima pred školu i pokušaju sanirati evidentan problem. Ako ne mogu, neka kažu. Obratit ćemo se višim policijskim instancama i naš problem iznijeti u dnevne novine. Ovome se mora stati u kraj.

ZABRINUTI RODITELJI

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close